Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Hamilton mal po štarte kolíziu s Vettelom, ale Veľkú cenu Talianska nakoniec vyhral

 Webnoviny   2. september 2018  308  
Video: Hamilton mal po štarte kolíziu s Vettelom, ale Veľkú cenu Talianska nakoniec vyhral


  • aktualizované 2. septembra, 16:58


MONZA 2. septembra (WebNoviny.sk) - Britský pilot Lewis Hamilton triumfoval v nedeľňajšej Veľkej cene Talianska formuly 1.

Tridsaťtriročný úradujúci svetový šampión z tímu Mercedes štartoval na legendárnom okruhu v Monze z tretej priečky, hneď v prvom kole sa dostal do kolízie s nemeckým rivalom zo zoskupenia Ferrari Sebastianom Vettelom a potom väčšinu pretekov jazdil za jeho fínskym tímovým kolegom Kimim Räikkönenom.

Penalizácia pre Verstappena


Rodák zo Stevenage sa napokon dostal na čelo osem kôl pred koncom a svoju pozíciu si už udržal. Pred Räikkönenom napokon finišoval s náskokom 8,7 sekundy.

Tretí s odstupom 13,2 sekundy pôvodne skončil Holanďan v službách Red Bullu Max Verstappen, ale po päťsekundovej penalizácii sa zosunul na piate miesto. Tretia priečka pripadla Hamiltonovmu fínskemu tímovému kolegovi Valtterimu Bottasovi. Hamiltonov najväčší súper v boji o titul Vettel obsadil napokon štvrtú pozíciu.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.