Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Video: Gilbert sa stal víťazom monumentu Okolo Flámska, Sagan mal smolu

 Webnoviny   2. apríl 2017  81  
Video: Gilbert sa stal víťazom monumentu Okolo Flámska, Sagan mal smolu

OUDENAARDE 2. apríla (WebNoviny.sk) - Belgičan Philippe Gilbert z tímu BMC Racing sa stal víťazom 101. ročníka cyklistických pretekov Okolo Flámska.

Na tróne jedného z najprestížnejších cyklistických monumentov vystriedal Slováka Petra Sagana (Bora-Hansgrohe), ktorého nádeje sa skončili pri páde necelých 17 km pred cieľom v stúpaní na Oude-Kwaremont.

Odporúčame:
Video: Sagan mal na Okolo Flámska tvrdý pád, na “kockách” skončili aj van Avermaet a Naesen

Tridsaťštyriročný Gilbert po zisku titulu majstra sveta v roku 2012 získal druhý najväčší úspech kariéry. Zároveň potvrdil skvelú formu z ostatných dní. Pred deviatimi dňami bol druhý na klasike E3 Harelbeke, vo štvrtok sa stal víťazom trojetapových prípravných pretekov Driedaagse De Panne - Koksijde.

Odporúčame:
Video: Peter Sagan skončil v nemocnici. Nevie, prečo spadol

"Na Kappelmuure som zaútočil, keď som sa vyviezol za zadným kolesom Toma Boonena. Na Kwaremonte som už išiel do toho naplno. Keď som sa obzrel dozadu, zistil som, že som sám a potom som už šiel, čo to dalo," povedal Philippe Gilbert v prvej reakcii v cieli.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.