Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  3,5 °C
Mimoriadne správy

Video: Formula 1 pokračuje na mestskom okruhu v Baku, na programe je Veľká cena Azerbajdžanu

 Webnoviny  27. apríl 2018  337  
Video: Formula 1 pokračuje na mestskom okruhu v Baku, na programe je Veľká cena Azerbajdžanu

BAKU 27. apríla (WebNoviny.sk) - Veľkou cenou Azerbajdžanu na Mestskom okruhu v Baku bude tento víkend pokračovať seriál majstrovstiev sveta motoristickej formuly 1.

Obhajcom minuloročného prvenstva je Austrálčan Daniel Ricciardo z tímu Red Bull, ktorý triumfoval aj v ostatných pretekoch v čínskom Šanghaji po skvelej stíhacej jazde. Aj vlani v Baku predviedol strhujúci boj o víťazstvo, keď štartoval z 10. priečky.

"Neviem, čím to je. Preteky sú samostatná kategória, ale kvalifikácia je veľmi dôležitá. V nedeľu však môžete mať úplne iné auto. Môže sa naskytnúť viac príležitostí. Pretože nevyhrávame každý víkend, mám super motiváciu a neuveriteľný hlad po víťazstve," povedal Ricciardo na tlačovej konferencii.

Majstrovský Mercedes sa trápi


Zo začiatku ročníka sa trochu trápi majstrovský Mercedes. "Strieborné šípy" nezvíťazili ani v jedných z troch doterajších podujatí, do Baku prišli s mierne upraveným monopostom.

Odporúčame:
Video: Ricciardo vyhral Veľkú cenu Číny, Vettel mal kolíziu s Verstappenom (aktualizované)

"Sadli sme si a zistili, že sme išli zlým smerom. Neustále sa snažíme aplikovať zmeny, pretože pre tento problém môže existovať päť až desať rôznych riešení. Dúfam, že sme sa teraz rozhodli správne. Neviem to momentálne posúdiť, viac budeme vedieť, keď sa dostanem na trať. Vieme, že v Baku to bude tesné. Ferrari aj Red Bull tu boli rýchli, očakávam niečo podobné. Netušíme, aký budeme mať výkon," uviedol úradujúci svetový šampión Lewis Hamilton.


Vettel mal v Číne smolu


V Číne mal smolu aktuálny líder šampionátu Sebastian Vettel zo zoskupenia Ferrari. Trinásť kôl pred koncom sa dostal do kontaktu s Maxom Verstappenom a skončil až na ôsmom mieste. Štartoval pritom z pole position. Tridsaťročný Nemec v Baku očakáva rýchle Ferrari.



"Budeme sa snažiť o štart z prvého radu. Trať je pekná, ale rovinky sú možno príliš dlhé. Vieme, že sme skonštruovali silné auto a máme veľký potenciál ho ešte zlepšiť. Veríme, že z každých pretekov sa dá poučiť a minuloročné Baku bolo odlišné od ostatných veľkých cien. Momentálne sa veci vyvíjajú dobrým smerom, ale sezóna je ešte dlhá. Posledné tri preteky budú dôležitejšie ako prvé tri," komentoval Vettel pre oficiálnu stránku talianskej stajne.



V Baku by malo byť počas víkendu nemalo pršať, teploty sa budú pohybovať okolo 20°C. Tímy dostali od dodávateľa pneumatík mäkké, supermäkké a ultramäkké zmesi pneumatík. Tréningy a kvalifikáciu pred VC Azerbajdžanu bude v priamom prenose vysielať stanica Sport 1, samotné preteky odvysiela Sport 2. Kvalifikácia sa začne v sobotu o 15.00 h SELČ, nedeľňajšia veľká cena odštartuje o 14.10 h.

Veľká cena Azerbajdžanu


Dejisko: Mestský okruh v Baku
Dĺžka okruhu: 6003 m
Dĺžka pretekov: 51 okruhov (306,049 km)
Divácka kapacita: 18 500
Minuloročný víťaz: Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull
Najrýchlejšie kolo v pretekoch: Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:43,441 min (2017)

Poradie MS (po 3 z 21 pretekov): 1. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 54 bodov, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 45, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes 40, 4. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull 37, 5. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari 30, 6. Fernando Alonso (Šp.) McLaren a Nico Hülkenberg (Nem.) Renault - obaja po 22

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 85 bodov, 2. Ferrari 84, 3. Red Bull 55, 4. McLaren 26, 5. Renault 25, 6. Toro Rosso 12



Viac k témam: F1 Formula 1, motoršport, Veľká cena Azerbajdžanu
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Formula 1 pokračuje na mestskom okruhu v Baku, na programe je Veľká cena Azerbajdžanu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.