Štvrtok, 28. marec 2024
Oblačno  8,6 °C
Mimoriadne správy

Video: Djokovič získal v Paríži svoj 77. titul vo dvojhre, v rebríčku sa dotiahol na McEnroea

 Webnoviny   3. november 2019  323  
Video: Djokovič získal v Paríži svoj 77. titul vo dvojhre, v rebríčku sa dotiahol na McEnroea

3.11.2019 (Webnoviny.sk) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal víťazom dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Paris Rolex vo francúzskom Paríži. Svetová jednotka v nedeľňajšom finále zvíťazila nad Kanaďanom Denisom Shapovalovom vo dvoch setoch 6:3, 6:4. Tridsaťdvaročný zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu bez straty setu dokráčal po svoj celkovo 77. "singlový" titul na profiokruhu v kariére. Rovnako ani set nestratil ani začiatkom októbra v japonskom Tokiu.

V rebríčku tenistov s najväčším počtom trofejí vo dvojhre v tzv. open ére sa Djokovič dotiahol na piateho v poradí - Američana Johna McEnroea (77). Lídrom tejto štatistiky je ďalší Američan Jimmy Connors (109), ktorý vedie pred Švajčiarom Rogerom Federerom (103), bývalým československo-americkým tenistom Ivanom Lendlom (94) a Španielom Rafaelom Nadalom (84).

Paríž - dvojhra - finále


Novak Djokovič (Srb.-1) - Denis Shapovalov (Kan.) 6:3, 6:4



Viac k témam: ATP Masters 1000
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Djokovič získal v Paríži svoj 77. titul vo dvojhre, v rebríčku sa dotiahol na McEnroea © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.