Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  15 °C
Mimoriadne správy

Video: Damiano Cima v 18. etape Giro d’Italia prekvapil všetkých a uchmatol si víťazstvo

 Webnoviny  30. máj 2019  260  
Video: Damiano Cima v 18. etape Giro d’Italia prekvapil všetkých a uchmatol si víťazstvo

SANTA MARIA DI SALA 30. mája (WebNoviny.sk) - Taliansky cyklista Damiano Cima z tímu Nippo-Vini Fantini-Faizane sa stal prekvapujúcim víťazom štvrtkovej 18. etapy na pretekoch Giro d'Italia, ktorá mala štart vo Valdaore a po 222 kilometroch vyvrcholila v mestečku Santa Maria di Sala.

Cima vyhral špurt


Dvadsaťpäťročný rodák z Brescie uspel v záverečnom špurte pred Nemcom Pascalom Ackermannom zo zoskupenia Bora-Hansgrohe, tretí skončil ďalší Talian Simone Consonni (UAE Team Emirates).

Cima bol súčasťou úniku s Nemcom Nicom Denzom a Talianom Mircom Maestrim, ale pelotón túto trojicu dostihol tesne pred cieľom.

Cima v závere siahol na dno svojich síl a odrazil útok Ackermanna, ktorý sa však dostal na čelo bodovacej súťaže pred Francúza Arnauda Démara (Groupama-FDJ).

Čelo pretekov nezmenené


"Stále nemôžem uveriť tomu, čo sa práve stalo. Počas Gira som strávil už mnoho kilometrov v únikoch. Nemyslel som si však, že sa mi niekedy podarí vyhrať etapu. Je to skvelé. Splnil sa mi životný sen," povedal Cima podľa portálu cyclingnews.com.

Na čele celkovej klasifikácie sa nič nezmenilo - vedie Ekvádorčan Richard Carapaz z tímu Movistar s náskokom 1:54 min pred druhým Talianom Vincenzom Nibalim (Bahrain-Merida), tretia priečka patrí Slovincovi Primožovi Rogličovi z tímu Jumbo-Visma (+2:16 min).

V piatok čaká na pelotón 19. etapa s dĺžkou 151 km, ktoré povedie z Trevisa do sídla San Martino di Castrozza. Podujatie vyvrcholí v nedeľu 2. júna časovkou jednotlivcov vo Verone.

Giro d'Italia 2019



  • štvrtok


18. etapa (Valdaora - Santa Maria di Sala, 222 km): 1. Damiano Cima (Tal.) Nippo-Vini Fantini-Faizane 4:56:04 h, 2. Pascal Ackermann (Nem.) Bora-Hansgrohe, 3. Simone Consonni (Tal.) UAE Team Emirates, 4. Florian Sénéchal (Fr.) Deceuninck-Quick Step, 5. Ryan Gibbons (JAR) Dimension Data, 6. Manuel Belletti (Tal.) Androni Giocattoli-Sidermec - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 18. etape: 1. Richard Carapaz (Ekv.) Movistar 79:44:22 h, 2. Vincenzo Nibali (Tal.) Bahrain-Merida +1:54 min, 3. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma +2:16, 4. Mikel Landa (Šp.) Movistar +3:03, 5. Bauke Mollema (Hol.) Trek-Segafredo +5:07, 6. Miguel Ángel López (Kol.) Astana +6:17





Viac k témam: Giro d´Italia
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Damiano Cima v 18. etape Giro d’Italia prekvapil všetkých a uchmatol si víťazstvo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.