Nedeľa, 23. jún 2024
Jasno  18,9 °C
Mimoriadne správy

Video: Cibulková v Miami dohrala, v osemfinále podľahla Češke Šafářovej

 Webnoviny  27. marec 2017  253  
Video: Cibulková v Miami dohrala, v osemfinále podľahla Češke Šafářovej

MIAMI 27. marca (WebNoviny.sk) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako štvrtá prehrala s Češkou Luciou Šafářovou za 110 minút 6:7 (5), 1:6 v stretnutí pondelňajšieho osemfinálového 4. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open presented by Itaú v americkom Miami na Floride. Šafářová zužitkovala 5 z 9 brejkbalov, Cibulková iba 3 z 10. Postupujúca nastrieľala 9 es, ale aj urobila 8 dvojchýb.

Odporúčame:
Cibulková postúpila do osemfinále v Miami, vyzve ju Šafářová

"Momentálne už sama na seba kladiem väčšie nároky. Možno začiatkom minulého roka by som po tomto štádiu sezóny vyhlásila, že je to okej. Teraz sú moje očakávania ambicióznejšie a rada by som dosahovala lepšie výsledky. Nemôžem však povedať, že hrám slabo. Počínam si dobre a tie rezultáty sú v poriadku. Nie je to skvelé, ale ani zlé. Je to niekde v strede. Chcem sa zlepšovať a dostávať sa na turnajoch ďalej," povedala podľa blogu WTA Cibulková. Oficiálny twitter WTA Insider dodal, že "Slovenka smeruje domov a už sa nevie dočkať prípravy na antukovú časť sezóny, počas ktorej sa to vlani všetko začalo".

Ôsmy vzájomný zápas


Proti ľaváčkam teraz má 27-ročná Bratislavčanka Cibulková štatistiku 26:24 podľa databázy Tenisovej asociácie žien. Šafářová bude vo štvrťfinále čeliť bývalej líderke počítačového poradia Caroline Wozniackej z Dánska, proti ktorej pre nevoľnosť nedohrala osemfinále Španielka Garbine Muguruzová-Blancová (7:6 /1/ a skreč).

Odporúčame:
Dominika Cibulková začala v Miami hladkým víťazstvom nad paraguajskou kvalifikantkou

Češka si v pondelok pripísala svoj premiérový úspech proti niektorej hráčke z Top 10 od októbra 2015, keď na koncosezónnom šampionáte prekonala Nemku Angelique Kerberovú, vtedy 7. v systéme. Šafářová je medzi najlepšími ôsmi na úrovni Premier Mandatory prvý raz od mája 2015 (Madrid).

Bol to ôsmy vzájomný duel dvoch grandslamových finalistiek. Terajšia svetová štvorka Cibulková po ňom vedie v bilancii s 30-ročnou niekdajšou členkou Top 5 Šafářovou (36.) už iba 5:3. Ľavoruká finalistka Roland Garros 2015 sa finalistke Australian Open 2014 revanšovala za tesnú prehru 6:4, 1:6, 5:7, ktorú inkasovala vlani v septembri v Tokiu. Prvý raz bojovali už pred deviatimi rokmi v Dauhe.

Cibulková hrala v Miami po desiaty raz


Úradujúca koncosezónna majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Cibulková si odnáša z Crandon Parku v lokalite Key Biscayne prémiu 77 265 USD pred zdanením a 120 bodov ho hodnotenia. Do konca tohto týždňa je renkingovo už iba v dosahu Simony Halepovej, neklesne teda pod piate miesto k 3. aprílu. Rumunka na jej predstihnutie potrebujú prienik do finále.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková hrala v Miami jubilejný desiaty raz. Debutovala v sezóne 2007, v roku 2014 bola v semifinále, nestačila v ňom na Číňanku Na Li (5:7, 6:2, 3:6). Minulý rok prehrala v 2. kole s Muguruzovou-Blancovou 7:6 (3), 3:6, 5:7.

Stále platí, že Cibulková v tejto sezóne neuspela aspoň v troch zápasoch v rade. V Miami mala v 1. kole voľný žreb, potom prekonala paraguajskú kvalifikantku Verónicu Cepedeovú-Roygovú a Belgičanku Kirsten Flipkensovú. Bol to jej ôsmy turnaj v roku 2017.

Miami - dvojhra – 4. kolo (osemfinále)


Lucie Šafářová (ČR) – Dominika Cibulková (SR-4) 7:6 (5), 6:1 za 110 minút



 

Cibulková dosiahla vo štvrtom geme okamžitý rebrejk na 2:2 a do setu sa takto vrátila aj v dvanástej hre. V tajbrejku viedla s minibrejkom 2:1 a neskôr aj 4:3, lenže potom klesla na 4:6 a odvrátila - trochu paradoxne - iba setbal proti podaniu Šafářovej, ktorá spáchala dvojchybu. Vzápätí však Slovenka poslala pomerne unáhlený forhend do siete. Prehrala prvý tajbrejk v tomto roku (4:1).

Navyše, v otváracom geme druhej časti nepremenila Slovenka tri jednotlivé brejkbaly, ku ktorým viedli aj tri dvojchyby súperky. Vzápätí sa pripomenulo "nedáš - dostaneš": Češka čoskoro viedla už 3:0. Keď Cibulková na servise vo štvrtej hre s ôsmimi zhodami neodolala piatej hrozbe (súperka dobehla kraťas a poradila si so situáciou), boli jej vyhliadky napriek všetkej bojovnosti chabé.

Šafářová síce po vypätí sama zaváhala na podaní (už iba 4:1), ale nepovolila zápletku. Presadila sa ešte raz na returne a v siedmej hre sa cez tri jednotlivé brejkbaly Cibulkovej dopodávala k postupu. Využila tretí mečbal.



Viac k témam: Dominika Cibulková, Lucie Šafářová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Cibulková v Miami dohrala, v osemfinále podľahla Češke Šafářovej © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.