Štvrtok, 28. marec 2024
Zamračené  11,9 °C
Mimoriadne správy

Video: Cehlárik odohral svoj prvý zápas v novej sezóne NHL, pochválil ho aj tréner Cassidy

 Webnoviny  28. október 2019  246  
Video: Cehlárik odohral svoj prvý zápas v novej sezóne NHL, pochválil ho aj tréner Cassidy

28.10.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik má za sebou tohtosezónny debut v zámorskej NHL. Dvadsaťštyriročný žilinský odchovanec nastúpil v nedeľu za Boston Bruins pri víťazstve 7:4 na ľade New Yorku Rangers.

Nazbieral dve "mínusky"


Účastník MS 2016 síce v súboji zaznamenal dva mínusové body a pripísal si aj dve trestné minúty, ale aj tak si vyslúžil pochvalu od hlavného trénera Bruca Cassidyho.

"Som spokojný s jeho výkonom. Nemám pocit, že iba ťahal nohy za sebou. Šiel na farmu a hral celkom dosť. Bol jedným z najlepších, dostal pozvánku do prvého tímu a hneď musel naskočiť do zápasu. Musím byť férový, pred zápasom absolvoval dlhú cestu. Bola to pre neho výzva. V tomto smere som spokojný," povedal kouč Cassidy pre oficiálny klubový web.

Za Providence strelil šesť gólov


Peter Cehlárik sa pred štartom aktuálnej sezóny nezmestil do základnej zostavy Bostonu Bruins a vedenie klubu ho poslalo na farmu.

V tíme Providence Bruins v AHL v šiestich zápasoch strelil šesť gólov a pridal aj dve asistencie, aj to mu pomohlo na ceste k návratu do profiligy. V NHL pred týmto ročníkom absolvoval zatiaľ 37 stretnutí s bilanciou 5 presných zásahov a 5 gólových prihrávok.

V nedeľňajšom úspešnom súboji bol hviezdou obranca Zdeno Chára, ktorý ako kapitán Bruins okrem gólu a asistencie nazbieral aj šesť plusových bodov, čo sa v tejto sezóne NHL predtým nepodarilo žiadnemu hráčovi.




Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Cehlárik odohral svoj prvý zápas v novej sezóne NHL, pochválil ho aj tréner Cassidy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.