Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  8,6 °C
Mimoriadne správy

Video: Bottas v bariére a Hamilton mimo pódia, Veľká cena Nemecka bola pre Mercedes hotový Armageddon

 Webnoviny  29. júl 2019  265  
Video: Bottas v bariére a Hamilton mimo pódia, Veľká cena Nemecka bola pre Mercedes hotový Armageddon

29.7.2019 (Webnoviny.sk) - Mala to byť oslava 125 rokov účinkovania značky Mercedes vo svete motošportu. Až do kvalifikácie išlo všetko podľa plánu a historicky "nastylovaný" tím rozdával úsmevy na všetky strany.

Samotná Veľká cena Nemecka už ale "strieborným šípom" vôbec nevyšla a v premenlivých podmienkach skončili ďaleko za stupňami víťazov.

"Bol to zlý deň a zlý víkend. Neviem, čo viac k tomu povedať. Je to pravdepodobne najhorší deň v mojej kariére za veľmi dlhý čas," vyjadril sa Lewis Hamilton v rozhovore pre televíziu Sky Sports.

Hamilton sa roztočil v zákrute číslo 16


Britský pilot mal veľmi dobrý štart a pohodlne si držal prvú pozíciu. V 29. kole sa však v poslednej zákrute číslo 16 roztočil, poškodil svoj monopost a k tomu ešte dostal päťsekundovú penalizáciu za zlý nájazd do boxov.

"Som iba človek a urobil som chybu. Dnes to bola kombinácia zlých okolností. Pre nás je to veľké sklamanie, pretože sme dlho viedli a kontrolovali preteky," cituje Hamiltona britský The Guardian.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.