Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Viacnásobný majster sveta z pretekov superbikov Max Biaggi sa vážne zranil

 Webnoviny   9. jún 2017  319  
Viacnásobný majster sveta z pretekov superbikov Max Biaggi sa vážne zranil

RÍM 9. júna (WebNoviny.sk) - Niekdajší skvelý taliansky motocyklový jazdec Max Biaggi sa vážne zranil počas nehody na motoristickom okruhu Sagittaria neďaleko Ríma. Podľa talianskych médií 45-ročný Biaggi utrpel viacero zranení vrátane zlomeniny ramena a vrtuľníkom ho transportovali do nemocnice.

Podľa agentúry ANSA bol krátko po nehode pri vedomí. V čase nehody trénoval spoločne s dvomi mladými jazdcami triedy Moto3, ktorých profesionálne viedol.

Odporúčame:
Zahynul šampión MotoGP Nicky Hayden, osudná mu bola jazda na bicykli

Biaggi je majster sveta z pretekov superbikov zo sezón 2010 a 2012 a tiež získal štyri tituly šampióna v kubatúre do 250 cc v prestížnom motocyklovom seriáli MS. V kráľovskej triede MotoGP má na konte tri koncoročné druhé miesta. Jazdil na motorkách viacerých značiek: Aprilii, Honde, Yamahe, Suzuki aj Ducati.

Incident sa stal necelý mesiac po tragickej zrážke bývalého šampióna MotoGP Nickyho Haydena jazdiaceho na bicykli s automobilom. Hayden neskôr v nemocnici v talianskej Cesene podľahol následkom svojich zranení. Mal iba 35 rokov.



Viac k témam: Max Biaggi, motoršport
Zdroj: Webnoviny.sk - Viacnásobný majster sveta z pretekov superbikov Max Biaggi sa vážne zranil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.