Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Vettel ovládol kvalifikáciu na Veľkú cenu Nemecka, Hamilton odstavil monopost na trati

 Webnoviny  21. júl 2018  266  
Vettel ovládol kvalifikáciu na Veľkú cenu Nemecka, Hamilton odstavil monopost na trati

HOCKENHEIM 21. júla (WebNoviny.sk) - Sebastian Vettel z tímu Ferrari sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na Veľkú cenu Nemecka motoristickej formuly 1. Tridsaťjedenročný Nemec triumfoval časom 1:11,212 min a dosiahol 55. pole position v kariére, piatu v tejto sezóne.

Na druhom mieste s mankom 204 tisícin sekundy skončil Fín Valtteri Bottas na monoposte Mercedes. Na tretej priečke skončil Vettelov tímový kolega Kimi Räikkönen s odstupom 335 tisícin sekundy.

Odporúčame:
Posledný tréning pred Veľkou cenou Nemecka vyhral jazdec tímu Sauber, Vettel nebol v prvej trojke

"Je neskutočné vidieť toľko červených a nemeckých vlajok. Tá podpora je neuveriteľná. V prvej časti kvalifikácie som mal pocit, že to môžem dotiahnuť na prvú pozíciu. Stále som sa zlepšoval a vedel som, že v poslednom kole som do toho dal ešte viac. Bol som schopný dostať z auta maximum. Som veľmi šťastný," povedal Vettel.

Jeden z najväčších favoritov na majstrovský titul Lewis Hamilton z tímu Mercedes odštartuje iba zo 14. miesta. Tridsaťtriročnému Britovi sa síce podarilo dostať do druhej časti kvalifikácie, ale ešte v prvej časti ho zradila strata hydraulického tlaku. Rodák zo Stevenage odstavil monopost na trati a chvíľu sa nejazdilo. Nedeľňajšia VC Nemecka sa začne o 15.10 h.

Veľká cena Nemecka F1 - kvalifikácia



  • Hockenheim, sobota:


1. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:11,212 min, 2. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,204 s, 3. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,335, 4. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,610, 5. Kevin Magnussen (Dán.) Haas +0,988, 6. Romain Grosjean (Fr.) Haas +1,332



Viac k témam: F1 Formula 1, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Veľká cena Nemecka
Zdroj: Webnoviny.sk - Vettel ovládol kvalifikáciu na Veľkú cenu Nemecka, Hamilton odstavil monopost na trati © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.