Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  16,1 °C
Mimoriadne správy

Verstappen utvoril rekord F1, súperov predbiehal ako najatý

 Webnoviny  12. december 2016  416  
Verstappen utvoril rekord F1, súperov predbiehal ako najatý

V roku 2016 sa v globále predbiehalo viac oproti predchádzajúcim ročníkom. Celkovo jazdci realizovali 866 manévrov.

MILÁNO 12. decembra (WebNoviny.sk) - Holandský jazdec formuly 1 Max Verstappen predviedol v uplynulej sezóne najviac predbiehacích manévrov. Informuje o tom dodávateľ pneumatík Pirelli vo svojej výročnej štatistickej správe.

Devätnásťročný pilot tímu Red Bull sa 78-krát dostal pred svojich súperov, čo je nový rekord F1. Počet predbiehaní efjednotka počíta od roku 1983. Verstappen uskutočnil 18 manévrov vo farbách Toro Rosso, zvyšných 60 už v kokpite monopostu Red Bull.

Odporúčame:

Šampión Ogier sa dohodol s Fordom, Polo vystrieda Fiesta


Zahanbiť sa nenechal ani tímový kolega mladého Holanďana Daniel Ricciardo, ktorý získal pozíciu v 61 prípadoch. Daniil Kvjat si v úvodných štyroch pretekoch vo farbách Red Bullu polepšil 15-krát. Potom smeroval do zoskupenia Toro Rosso.

V roku 2016 sa v globále predbiehalo viac oproti predchádzajúcim ročníkom. Celkovo jazdci realizovali 866 manévrov, vlani to bolo 509 a rok predtým 636. V predchádzajúcich dvoch sezónach sa však konali o dve veľké ceny menej.

Z ďalších štatistík je zaujímavé, že Sebastiana Vettela z tímu Ferrari predbehli počas celého roka iba raz - na VC Brazílie sa o to postaral práve Verstappen. Svedkom najvyššieho počtu manévrov (128) bol čínsky Šanghaj, vynikol tam najmä Lewis Hamilton z Mercedesu štartujúci z posledného 22. miesta. Napokon skončil siedmy, pred svojich súperov sa dostal 18-krát. Fernando Alonso z McLarenu bol pilotom, ktorý v úvodnom kole získal najviac pozícii - 41.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.