Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Uvoľnené opatrenia sa prejavili aj na charitatívnom Adria Tour, diváci bez rúšok a rozostupov

 Webnoviny  13. jún 2020  279  
Uvoľnené opatrenia sa prejavili aj na charitatívnom Adria Tour, diváci bez rúšok a rozostupov

13.6.2020 (Webnoviny.sk) - Minimum fanúšikov s rúškami na tvárach a prakticky žiadne bezpečné rozostupy medzi nimi. Takúto atmosféru malo charitatívne tenisové podujatia Adria Tour na brehu Dunaja v srbskom Belehrade, ktoré spoločne s rodinnými príslušníkmi zorganizovala súčasná mužská svetová jednotka Novak Djokovič.

Na akcii sa zúčastnili viaceré známe osobnosti tenisovej scény - Alexander Zverev, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov či Jelena Jankovičová.

Kvitoval dav


Samotný "Nole" kvitoval početný divácky dav aj nedávno zrušené obmedzenia srbskej vlády týkajúce sa koronavírusu. Tá ľuďom odporučila, aby boli meter od seba, no napríklad na stredajší futbalový duel Srbského pohára v Belehrade medzi miestnymi tímami Partizan a Crvena zvezda (1:0) aj tak zavítalo približne 20-tisíc divákov.

Viac o téme: Koronavírus


"Vzhľadom na rôzne okolnosti a opatrenia je veľmi ťažké premýšľať o medzinárodných štandardoch. Srbsko má lepšie čísla v porovnaní s inými štátmi. Môžete nás kritizovať a vravieť, že je to možno nebezpečné, ale ja tu nie som na to, aby som rozprával, čo je z hľadiska zdravia správne alebo nesprávne," povedal Djokovič na slávnostnom otvorení turnaja.

Dodržiava nariadenia


Tridsaťtriročný rodák z Belehradu zdôraznil, že celá akcia, ktorá zavíta aj do susedného Chorvátska, Čiernej Hory a Bosny a Hercegoviny, dodržiava nariadenia srbských orgánov.

"Samozrejme, mnoho ľudí prišlo o život. Hrozné, čo sa deje v našom regióne a po celom svete. Život však pokračuje a my, športovci, sa už tešíme na súťažné zápasy," dodal Djokovič, ktorý má v úmysle vynechať tohtoročný grandslamový turnaj US Open v New Yorku.

Dôvodom sú prísne podmienky organizátorov, ktoré sú podľa Srba extrémne a trvalo neudržateľné. Ide najmä o 14-dňovú karanténu pre ľudí, ktorí pricestujú do USA zo zahraničia, maximálne jedného človeka ako sprievod pre hráča, obmedzený pohyb medzi dvorcami v tenisovom areáli, obmedzený pohyb hráčov po New Yorku a zákaz bývať v hoteloch na obľúbenom Manhattane.

Viac k témam: charitatívne podujatie, Koronavírus, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Uvoľnené opatrenia sa prejavili aj na charitatívnom Adria Tour, diváci bez rúšok a rozostupov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.