Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  12,1 °C
Mimoriadne správy

Ukrajinec Ponomar sa stal juniorským majstrom Európy, zo Slovákov klasifikovali iba dvoch

 Webnoviny   9. august 2019  232  
Ukrajinec Ponomar sa stal juniorským majstrom Európy, zo Slovákov klasifikovali iba dvoch

9.8.2019 (Webnoviny.sk) - Letizia Paternosterová sa stala európskou šampiónkou v pretekoch s hromadným štartom v kategórii do 23 rokov na šampionáte v cestnej cyklistike v holandskom Alkmaare.

Dvadsaťročná Talianka dosiaľ získavala cenné kovy iba zo svetových a európskych šampionátov na dráhe, teraz získala prvý kontinentálny titul na ceste.

Slovenky preteky nezvládli


V záverečnom šprinte pretekov na 92 km zdolala Poľku Martu Lachovú a Holanďanku Lonneke Unekenovú. Slovenky Júlia Hrtánková a Petra Machálková preteky nedokončili.

Majsterkou Európy v pretekoch s hromadným štartom na 69 km v juniorskej kategórii sa stala Holanďanka Ilse Pluimersová.

Úspech holandského tímu zvýraznila druhým miestom Sofie van Rooijenová, tretia skončila Francúzka Kristina Nenadovicová.

Zo štvorice Sloveniek bola Radka Paulechová tridsiata druhá a Nora Jenčušová tridsiata siedma (obe +1:45 min). Simonu Záhorcovú klasifikovali na 77. priečke (+1:57 min) a Vladimíra Zelinová preteky nedokončila.

Ponomar finišoval prvý


V pretekoch juniorov s hromadným štartom na 115 km sa kontinentálnym šampiónom stal Ukrajinec Andrij Ponomar, ktorý finišoval s náskokom 21 sekúnd pred Nemcom Mauricom Ballerstedtom a Talianom Andreom Piccolom.

Spomedzi šiestich Slovákov klasifikovali iba dvoch - Marek Bugár skončil na 42. pozícii (+3:56 min) a Pavol Rovder obsadil 65. priečku (7:41 min). Kvarteto Marek Gajdula, Pavol Kramarčík, Simon Nagy a Tobias Vančo preteky nedokončilo.

V sobotu pokračujú majstrovstvá Európy od 9.00 h pretekmi mužov do 23 rokov a žien s hromadným štartom. V nedeľu šampionát vyvrcholí od 11.30 h pretekmi mužov s hromadným štartom aj so sedmičkou Slovákov na čele s Erikom Baškom a Jurajom Saganom.

ME v cestnej cyklistike



  • Alkmaar (Hol.) - piatkový súhrn


Preteky žien do 23 rokov s hromadným štartom na 92 km: 1. Letizia Paternosterová (Tal.) 2:15:00 h, 2. Marta Lachová (Poľ.), 3. Lonneke Unekenová (Hol.) - obe rovnaký čas ako víťazka, ... Júlia Hrtánková a Petra Machálková (obe SR) - nedokončili

Preteky junioriek s hromadným štartom na 69 km: 1. Ilse Pluimersová 1:44:14 h, 2. Sofie van Rooijenová (obe Hol.) +4 s, 3. Kristina Nenadovicová (Fr.) +4,... 32. Radka Paulechová, 37. Nora Jenčušová +1:45, 77. Simona Záhorcová +1:57, ... Vladimíra Zelinová (všetky SR) - nedokončila.

Preteky juniorov s hromadným štartom na 115 km: 1. Andrij Ponomar (Ukr.) 2:32:27 h, 2. Maurice Ballerstedt (Nem.), 3. Andrea Piccolo (Tal.) - obaja +21 s, ... 42. Marek Bugár +3:56 min, 65. Pavol Rovder +7:41, ... Marek Gajdula, Pavol Kramarčík, Simon Nagy a Tobias Vančo (všetci SR) - nedokončili



Viac k témam: Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike
Zdroj: Webnoviny.sk - Ukrajinec Ponomar sa stal juniorským majstrom Európy, zo Slovákov klasifikovali iba dvoch © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.