Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  15,1 °C
Mimoriadne správy

Tsitsipas si na turnaji v Londýne úspešne poradil s Medvedevom, na triumf premenil hneď prvý mečbal

 Webnoviny  11. november 2019  355  
Tsitsipas si na turnaji v Londýne úspešne poradil s Medvedevom, na triumf premenil hneď prvý mečbal



Fotogaléria k článku:




href="">

US Open, finále, dvojhra mužov, Rafael NadalUS Open, finále, dvojhra mužov, Rafael NadalUS Open, finále, dvojhra mužov, Rafael Nadal11.11.2019 (Webnoviny.sk) - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas vstúpil úspešne do koncoročného výberového turnaja Nitto ATP Finals v Londýne, keď v pondelok popoludní v skupine Andreho Agassiho zdolal Rusa Daniila Medvedeva 7:6 (5), 6:4.

Súboj Tsitsipasa a Medvedeva bol vyrovnaný


Súboj v londýnskej O2 Arene bol mimoriadne vyrovnaný, o všetkom rozhodol jediný brejk, ktorý Grék dosiahol v deviatej hre druhého setu. V prvom si obaja súperi držali podanie a rozhodnutie priniesol až tajbrejk.

V druhom Tsitsipas odvrátil dva brejkbaly Rusa v siedmej hre, v deviatej dosiahol spomenutý brejk. Na triumf vzápätí využil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Vo večernom súboji Aggasiho skupiny sa predstaví aktuálny líder rebríčka ATP Španiel Rafael Nadal a obhajca prvenstva spred roka na tomto podujatí Nemec Alexander Zverev.


Prebiehajú aj súboje vo štvorhre


V Londýne okrem dvojhry prebiehajú aj súboje vo štvorhre. Slovensko-chorvátsky pár Filip Polášek, Chorvát Ivan Dodig má v pondelok voľno, keď v nedeľu podľahol poľsko-brazílskej dvojici Lukasz Kubot, Marcelo Melo.

V skupine Maxa Mirného v pondelok Nemci Kevin Krawietz, Andreas Mies zdolali holandsko-rumunské duo Jean-Julien Rojer, Horia Tecau 7:6 (3), 4:6, 10:6 (zápasový tajbrejk).

V druhom súboji nastúpia najvyššie nasadení Juan Sebastián Cabal a Robert Farah z Kolumbie proti francúzskemu páru Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut.

Odmeny za Nitto ATP Finals


Turnaj majstrov či aktuálne Nitto ATP Finals je podujatie, ktoré má v tenisovom svete výsostné postavenie. Bojuje na ňom osmička najlepších hráčov sveta. V Londýne sa bude do 17. novembra hrať vo dvojhre o hlavnú odmenu 2 871 000 USD.

Získa ju šampión a k tomu 1500 bodov do rebríčka ATP. Za finálové víťazstvo tenista zinkasuje 1 354 000 USD a 500 bodov do rebríčka.

Vo štvorhre si šampióni rozdelia prémiu 533 000 USD, za účasť organizátori garantujú každej dvojici 103 000 USD. Za každé víťazstvo v skupine je pripravených 40 000 USD.

Výberový turnaj Nitto ATP Finals v Londýne:



  • pondelok 11. november 2019


DVOJHRA
skupina Andreho Agassiho:
Stefanos Tsitsipas (Gréc.-6) - Daniil Medvedev (Rus.-4) 7:6 (5), 6:4
Rafael Nadal (Šp.-1) - Alexander Zverev (Nem.-7) /21.00/
ŠTVORHRA
skupina Maxa Mirného:
Kevin Krawietz, Andreas Mies (Nem.-3) - Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Hol./Rum.-6) 7:6 (3), 4:6, 10:6 (zápasový tajbrejk)
Juan Sebastián Cabal, Robert Farah (Kol.-1) - Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (Fr.-7)



Zdroj: Webnoviny.sk - © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.