Sobota, 28. september 2024
Väčšinou jasno  10,9 °C
Mimoriadne správy

Tréning zjazdárok poznačil ťažký pád Puchnerovej

 Webnoviny   8. február 2017  306  
Tréning zjazdárok poznačil ťažký pád Puchnerovej

Majstrovstvá sveta sa pre Puchnerovú predčasne skončili. Počas tréningu zle dopadla po jednom zo skokov a s podozrením na zlomeninu holennej a lýtkovej kosti ju vrtuľníkom transportovali do nemocnice.

ST. MORITZ 8. februára (WebNoviny.sk) - Stredajší prvý oficiálny tréning zjazdárok v dejisku majstrovstiev sveta alpských lyžiarov vo švajčiarskom St. Moritzi poznačil ťažký pád Rakúšanky Mirjam Puchnerovej.

Dvadsaťštyriročná rodáčka zo St. Johann im Pongau zle dopadla po jednom zo skokov na trati v oblasti štartu super G a s podozrením na zlomeninu holennej a lýtkovej kosti ju vrtuľníkom transportovali do nemocnice. Isté je, že majstrovstvá sveta sa pre Puchnerovú predčasne skončili. Informujú o tom rakúske médiá.

Odporúčame:

Erik Guay prekvapil, je majstrom sveta v super G

Schmidhoferová majsterkou sveta, Vonnová skončila mimo trate


Najlepšie si v tréningu počínala Slovinka Ilka Štuhecová, ktorej výsledný čas 1:34,53 min bol o 43 stotín kvalitnejší ako v prípade Švajčiarky Fabienne Suterovej. O 81 stotín na treťom mieste zaostala ďalšia domáca zjazdárka, bronzová z utorkového super G Lara Gutová.

Tréning zjazdu absolvovalo 60 pretekárok, Slovenky túto disciplínu nejazdia. Jedna zo spolufavoritiek nedeľňajších pretekov Američanka Lindsey Vonnová skončila dvanásta s odstupom 2,34 s. Ešte pred nedeľňajším klasickým zjazdom v piatok 10. 2. ženy absolvujú v boji o medaily zjazd do kombinačných pretekov.

Tréning zjazdu žien:
1. Ilka Štuhecová (Slovin.) 1:34,53 min, 2. Fabienne Suterová +0,43, 3. Lara Gutová (obe Švaj.) +0,81,...12. Lindsey Vonnová (USA) +2,34.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.