Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Tréner ženskej basketbalovej reprezentácie povolal 14 hráčok na vstup do kvalifikácie ME 2021

 Webnoviny  30. október 2019  274  
Tréner ženskej basketbalovej reprezentácie povolal 14 hráčok na vstup do kvalifikácie ME 2021

30.10.2019 (Webnoviny.sk) - Tréner slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie Juraj Suja nominoval 14 hráčok na úvodné stretnutie kvalifikácie o postup na ME 2021 proti Maďarkám, ktoré sa uskutoční 17. novembra v Šoprone.

Do nominácie sme zaradili štrnásť hráčok, nakoľko chceme mať k dispozícii širší káder. Snažili sme sa vybrať najlepšie hráčky, ktoré sú momentálne k dispozícii, zdravotne v poriadku a pripravené bojovať za Slovensko," uviedol slovenský kormidelník na webe slovakbasket.sk.

Okrem Sloveniek a Maďariek sú v kvalifikačnej H-skupine aj Holanďanky. Proti týmto súperkám nastúpia basketbalistky spod Tatier v domácom prostredí na budúci rok 12. novembra. Družstvo SR uzavrie kvalifikačný cyklus začiatkom februára 2021, keď doma nastúpi proti výberu Maďarska a následne vycestuje na záverečné stretnutie do Holandska. Na šampionát priamo postúpia víťazi deviatich kvalifikačných skupín a päť najlepších tímov z druhých priečok.

Sme v trojčlennej skupine a hráme celkovo len štyri zápasy, takže každý z nich je nesmierne dôležitý. Prvý duel veľa napovie smerom k ďalšiemu vývoju v skupine. Maďarsko je siedmy tím z ostatných majstrovstiev Európy a treba rešpektovať jeho kvalitu. My sa však budeme snažiť spraviť všetko pre to, aby sme do kvalifikácie vstúpili víťazne," doplnil Suja.

H-skupina kvalifikácie o postup na ME 2021 proti Maďarsku


17. novembra v Šoprone

  • Nominácia slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie na zápas:


Hráčky: Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdyňa/Poľ.), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Michaela Fekete-Ráková (MBK Ružomberok), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Žofia Hruščáková (UNI Györ MÉLY-ÚT/Maď.), Ivana Jakubcová (Gesam Gas e Luce Le Mura Lucca/Tal.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (Allianz Geas Sesto San Giovanni/Tal.), Veronika Remenárová (KP Brno/ČR), Regína Palušná (bez klubu, sezónu začala vo Valure Reykjavík na Islande, pozn.), Angelika Slamová (Arka Gdyňa/Pol.), Timea Sujová (ŠBK Šamorín)

Realizačný tím: Juraj Suja (hlavný tréner), Peter Jankovič (asistent trénera), Tomáš Horký (manažér tímu), Ján Meszároš (lekár), Alžbeta Dutková (fyzioterapeutka), Marián Vlkovič (masér)



Viac k témam: slovenská basketbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Tréner ženskej basketbalovej reprezentácie povolal 14 hráčok na vstup do kvalifikácie ME 2021 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.