Utorok, 21. máj 2024
Prevažne slnečno  19,1 °C
Mimoriadne správy

Tréner Cíger si váži, že sa hráči po výprasku dali dokopy

 Webnoviny  18. december 2016  434  
Tréner Cíger si váži, že sa hráči po výprasku dali dokopy

Slovenská hokejová reprezentácia ukázala na prípravnom turnaji vo Švajčiarsku dve tváre.

BIEL 18. decembra (WebNoviny.sk) - Dva zápasy na prípravnom turnaji Swiss Hockey Challenge vo švajčiarskom Bieli ukázali dve tváre slovenskej hokejovej reprezentácie.

Zatiaľ čo v piatok Slováci herne vybuchli a nechali si od Bielorusov nastrieľať sedem gólov, v sobotu si ratovali reputáciu hladkým triumfom nad Francúzmi 6:1. A to mladý Denis Godla v bránke prišiel o možnosť vychytať shutout vo svojom prvom "ostrom" reprezentačnom zápase v A-tíme SR až štyri minúty pred koncom tretej tretiny.

"Mužstvo si uvedomilo, čo sa stalo v prvom zápase, a od prvej sekundy tam bolo vidieť zodpovednosť a tímovú prácu. Som vďačný hráčom, že sa dali dokopy v ťažkej situácii. Tá jedna chybička v tretej tretine, to patrí k hokeju. Podstatné je, že po nevydarenom zápase s Bielorusmi chceli všetci urobiť všetko pre dobrý výsledok," hodnotil tréner Zdeno Cíger.

Odporúčame:

Slováci v Bieli vysoko zdolali Francúzov a skončili tretí

Slováci utrpeli na turnaji v Bieli od Bielorusov debakel


Hra mala systém

"Chalani predo mnou vždy všetci piati výborne bránili. Naša hra mala systém v porovnaní s prvým zápasom a myslím si, že sme odohrali superzápas. Inkasovaný gól v 56. min ma nemrzí. Víťazstvo je dôležité a to sme dosiahli," povedal Godla aj podľa spravodajstva RTVS.

O šesť gólov proti Francúzom sa podelilo šesť hráčov. Bol medzi nimi aj útočník Juraj Mikúš, ktorý sa po dva a polročnej pauze zavinenej 11 operáciami kolena vrátil do najcennejšieho dresu. V 33. min Mikúš po prihrávke kapitána Draveckého zvýšil už na rozhodujúcich 5:0 pre Slovensko. Bol to jeho osemnásty gól v drese s dvojkrížom.

"Vymenil som si puk s Vladom Draveckým a trafil som to. Našťastie, brankár sa nestihol presunúť. Na ľade som sa cítil dobre po tej dlhej pauze, počas ktorej som nebol v reprezentácii," uviedol Juraj Mikúš. Do reprezentácie sa vrátil v čase, keď mužstvo v rozpätí troch dní utŕžilo dva nepríjemné debakle. Prvý v tzv. exhibičnom súboji s výberom Tipsport ligy (1:6) a druhý už proti spomenutým Bielorusom v Bieli (1:7).

Káder sa takmer nezmenil

"Vyznieva to paradoxne, že v jeden deň sme vysoko prehrali a v ďalší zasa podobne jasne zvíťazili. Je fajn, že sme ten druhý zápas zvládli. Aspoň malá náplasť po tých nezdaroch, čo sme zažili v tomto týždni," dodal Mikúš.

Slováci na novembrovom Nemeckom pohári v Augsburgu trikrát zvíťazili a zaslúžene si odniesli celkový triumf. Teraz v Bieli s tímom, v ktorom nastali len minimálne zmeny oproti turnaju v Nemecku, pridali do tohtosezónnej bilanciu víťazstvo aj hladkú prehru a celkové tretie miesto. Čo to signalizuje pre trénera Cígera?

"Práca s ľuďmi je ťažká. Stačí, že v zápase uhnú jeden-dvaja hráči, nastane reťazová reakcia a je z toho nevydarený duel. Na druhej strane, vyskúšali sme si nechtiac stresovú situáciu a v druhom zápase sme to potom zvládli. Po stretnutí s Francúzmi musíme zostať pozitívni. Hráči ukázali, že vedia hrať hokej a dajú do toho aj srdce," skonštatoval reprezentačný tréner.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.