Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

Tracy McGrady sa dočkal slávy, pre slzy nedokázal zavolať žene

 Webnoviny   2. apríl 2017  228  
Tracy McGrady sa dočkal slávy, pre slzy nedokázal zavolať žene

GLENDALE 2. apríla (WebNoviny.sk) - Dvojnásobného kráľa strelcov basketbalovej NBA Tracyho McGradyho uvedú tento rok do Naismithovej siene slávy.

"Keď som sa to dozvedel, ovládli ma emócie a začal som plakať. Snažil som sa zavolať manželke, ale oči som mal také zaslzené a bol som taký nervózny, že som v telefóne spustil všetky aplikácie okrem tej jedinej správnej," citoval web ESPN 37-ročného bývalého skvelého krídelníka, ktorý je v súčasnosti analytikom tejto americkej televíznej stanice.

Odporúčame:
Video: Kouč Doc Rivers dosiahol 800. výhru, Clippers zdolali Lakers

Titul nikdy nezískal


McGrady v nultých rokoch patril medzi najväčšie hviezdy NBA, hoci v nej ani raz nezískal titul. Iba dvadsaťtri hráčov v jej histórii vrátane "T-Maca" dosiahlo 18 000 bodov, 5000 doskokov a 4000 asistencií zároveň. McGrady odštartoval svoju profikariéru v roku 1997 v drese Toronta, kde po prvej sezóne utvoril úderné duo so svojím "lietajúcim" bratancom z druhého kolena Vincentom Carterom.

"Hovoria, že sú bratanci, ale skôr sú ako siamské dvojčatá," vyhlásil ich vtedajší spoluhráč Dee Brown. Obaja predviedli nezabudnuteľnú šou v exhibičnej súťaži smečiarov v Oaklande 2000, kde triumfoval Carter. Úrodné roky (2000 - 2004) zažil McGrady v Orlande, najdlhšie pôsobil v Houstone (2004 - 2010), kde spojil sily s čínskym obrom Jaom Mingom, ktorého do dvorany uviedli vlani.

McGrady privodil slávny zvrat


Floridský rodák McGrady si počas kariéry odkrútil 938 stretnutí v NBA s priemermi 19,6 bodu, 5,6 doskoku a 4,4 asistencie. Sedemnásobný účastník Zápasu hviezd sa okrem iného nezmazateľne zapísal do dejín ligy v decembri 2004, keď v súboji proti San Antoniu v posledných 35 sekundách duelu sám nastrieľal až 13 bodov a privodil zvrat zo 68:76 na 81:80.

Naismithova sieň slávy tento rok rozšíri svoje rady aj o kouča Billa Selfa, in memoriam bývalého funkcionára Chicaga Bulls Jerryho Krausa či niekdajšiu basketbalistku WNBA Rebeccu Lobovú. Sieň slávy v americkom Springfielde pomenovali po Jamesovi Naismithovi, Kanaďanovi, ktorý sa v roku 1891 zaslúžil o vznik basketbalu.



Viac k témam: basketbal, nba, Tracy McGrady
Zdroj: Webnoviny.sk - Tracy McGrady sa dočkal slávy, pre slzy nedokázal zavolať žene © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.