Streda, 22. máj 2024
Mimoriadne správy

Tomáš Tatar asistoval aj spravil chybu, Montreal doma podľahol Chicagu (video)

 Webnoviny  16. január 2020  211  
Tomáš Tatar asistoval aj spravil chybu, Montreal doma podľahol Chicagu (video)

16.1.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenský útočník Tomáš Tatar si pripísal asistenciu pri jedinom góle Montrealu v stredajšom zápase NHL, Canadiens doma prehrali so Chicagom Blackhawks 1:4. Tatar pokoril hranicu 40 bodov (16 gólov a 24 asistencií) v sezóne a potvrdil status najproduktívnejšieho hráča Montrealu.

Tatarova chyba v presilovke


Jeho tímu však patrí až 13. priečka v tabuľke Východnej konferencie a v Atlantickej divízii je šiesty s mankom 9 bodov na tretie Toronto.

Tatar odohral 19:18 min a okrem asistencie pri góle mal aj dve strely na bránku a tri bodyčeky. Zároveň slovenský krídelník zohral negatívnu úlohu pri prvom góle Chicaga, keď za bránkou svojho tímu v presilovke neprevzal puk, ktorý mu tam prenechal brankár Charlie Lindgren.

To využil útočník Chicaga Drake Caggiula, prihral pred bránku voľnému Zackovi Smithovi a ten v oslabení v 6. min otvoril skóre zápasu. Dvojica Smith - Caggiula v zápase zaznamenala dokopy 3 góly a 1 asistenciu.

Kane si pripísal 60. bod v sezóne


Chicago vyhralo tretí zápas v rade a siedmy z desiatich (7-3-0), jeden z jeho lídrov Patrick Kane si pripísal 60. bod v sezóne a 998. v kariére v najslávnejšej profilige.

V mimoriadne úspešnej sérii proti Montrealu pokračuje rodák z tohto mesta Corey Crawford. Jeho 32 zákrokov znamenalo šieste víťazstvo tohto brankára z ôsmich zápasov, ktoré odchytal v Bell Centre, dvakrát z toho bol shutout. "Miluje chytať v Montreale, zvyčajne tu máva veľmi dobré zápasy," pochválil Crawforda Patrick Kane na oficiálnom webe NHL.

"Hrali sme dobre v defenzíve, to platí aj o pár predchádzajúcich zápasoch. Držali sme súpera čo najviac od bránky a pri strelách zasa zabraňovali dorážkam. Preto sme zvíťazili," skonštatoval Crawford. "Nedostali sme sa poriadne do tohto zápasu, víťazstvo v ňom sme si nezaslúžili," zhodnotil tréner Montrealu Claude Julien.

Výsledky - NHL



  • streda


Montreal - Chicago 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
* Tomáš Tatar (Montreal) odohral 19:18 min, 1 asistencia, 2 strely na bránku, 3 "hity"




St. Louis - Philadelphia 3:4 po predĺžení (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)




Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Tomáš Tatar asistoval aj spravil chybu, Montreal doma podľahol Chicagu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.