Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Toby Price neobháji prvenstvo na Dakare, po páde odstúpil

 Webnoviny   5. január 2017  280  
Toby Price neobháji prvenstvo na Dakare, po páde odstúpil

Austrálčan spadol po 371 km meraného úseku 4. etapy.

TUPIZA 5. januára (WebNoviny.sk) - Austrálsky motocyklista Toby Price neobháji prvenstvo na vytrvalostných púštnych pretekoch Rely Dakar 2017. Vlaňajší suverénny víťaz svojej kategórie mal vo štvrtkovej 4. etape z argentínskeho San Salvador de Jujuy do bolívijskej Tupizy pád a skončil v opatere tímu medikov.

Incident sa udial po 371 km meraného úseku, bol priebežným lídrom etapy. O odstúpení informovalo oficiálne konto Rely Dakar na facebooku. Doplnené informácie hovoria o zlomenej ľavej stehennej kosti. Desať minút po nehode ho odviezol vrtuľník.

Dvadsaťdeväťročný Price po 3. etape figuroval v celkovom hodnotení na piatej priečke, za španielskym lídrom Joanom Barredom Bortom zaostával o 16:19 min. Na tohtoročnom Dakare vyhral utorkovú druhú etapu, na prestížnych pretekoch to bolo pre neho siedme čiastkové prvenstvo. Vlani podujatie vyhral len pri svojej druhej účasti.




Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.