Streda, 8. máj 2024
Oblačno  11,9 °C
Mimoriadne správy

Tímová paralelná súťaž bola pre silný vietor presunutá na nedeľu, na štart sa postavia bratia Žampovci či Jančová

 Webnoviny  19. február 2022  172  
Tímová paralelná súťaž bola pre silný vietor presunutá na nedeľu, na štart sa postavia bratia Žampovci či Jančová

19.2.2022 (Webnoviny.sk) - Súťaže v zjazdovom lyžovaní na ZOH 2022 v čínskom Pekingu mali v sobotu vyvrcholiť tímovou paralelnou súťažou, no silné poryvy vetra spôsobili odklad zo soboty na nedeľu. Podľa pôvodného programu sa mali preteky konať od 4.00 h. SEČ, no organizátori ich v piatok posunuli na 3.00 h.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu


Už v sobotu počas čakania na lepšie podmienky prišiel posun späť na 4.00 h SEČ a napokon odklad na nedeľu. O medaily sa tak bude bojovať až 20.2. od 2.00 h SEČ.

Súťažiť budú Žampovci či Jančová


V súťaži majú štartovať aj Slováci, kvarteto Adam Žampa, Andreas Žampa, Rebeka Jančová a Petra Hromcová v prvom vyraďovacom kole čaká tím USA aj s Mikaelou Shiffrinovou, ktorá v Číne ešte nezískala ani jednu medailu napriek tomu, že bola ašpirantkou na viacero cenných kovov. Súčasťou amerického tímu sú okrem nej aj Paula Moltzanová, AJ Hurtová, Tommy Ford, River Radamus a Luke Winters.

Ak by sa preteky nemohli konať ani v nedeľu, organizátori by ich museli zrušiť bez náhrady, keďže práve v nedeľu sa ZOH 2022 v Pekingu končia. Okrem súboja Slovensko - USA o postup do štvrťfinále majú bojovať aj Švajčiari s domácimi Číňanmi, Taliani s Rusmi, Nóri s Poliakmi, Francúzi s Čechmi, Nemci so Švédmi a Slovinci s Kanaďanmi. Rakúšanov organizátori nasadili priamo do štvrťfinále.

Pozastavená premávka lanovky


Nárazy vetra boli v sobota tak silné, že v stredisku Jen-čching dočasne pozastavili aj premávku lanovky.

Tímová paralelná súťaž mala pod piatimi kruhmi premiéru v Pjongčangu 2018, zlato brali Švajčiari, striebro Rakúšania a bronz Nóri.

Viac k témam: Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk - Tímová paralelná súťaž bola pre silný vietor presunutá na nedeľu, na štart sa postavia bratia Žampovci či Jančová © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.