Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Tím Spojených štátov pred zápasom so Slovákmi rieši streleckú efektivitu

 Webnoviny  19. február 2018  233  
Tím Spojených štátov pred zápasom so Slovákmi rieši streleckú efektivitu

PJONGČANG 19. februára (WebNoviny.sk) - Hokejová reprezentácia Spojených štátov amerických má na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu problém so streleckou efektivitou.

V troch vystúpeniach v základnej B-skupine strelili Američania iba štyri góly - menej zásahov dosiahli len Nóri (2) a domáci Kórejčania (1). Naopak, americkí hráči sa prezentujú početnou streľbou: na súperových brankárov vyslali 96 pokusov, viac striel vyprodukovali iba Kanaďania.

Cieľom trénera Tonyho Granata pred zápasom proti Slovensku o postup do štvrťfinále je zvýšiť produktivitu hráčov. "Utváranie si gólových príležitostí pre nás nie je všetko. Hľadáme spôsoby, ako ich môžeme aj využiť. Myslím si, že máme v tíme veľa strelcov, ktorí šance tvoria, no teraz sa nad sebou musia zamyslieť a tvrdšie pracovať pred bránkou, aby dostali puk do siete," povedal Granato. Duel USA - Slovensko je na programe v utorok o 4.10 h SEČ. V B-skupine vo vzájomnom zápase triumfovali Američania 2:1.

Viac k témam: americká hokejová reprezentácia, hokej, Hokej ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, slovenská hokejová reprezentácia, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk - Tím Spojených štátov pred zápasom so Slovákmi rieši streleckú efektivitu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.