Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Tenisti neostanú po zrušení Wimbledonu bez odmeny, organizátori rozdajú milióny libier

 Webnoviny  10. júl 2020  310  
Tenisti neostanú po zrušení Wimbledonu bez odmeny, organizátori rozdajú milióny libier

10.7.2020 (Webnoviny.sk) - Organizátori prestížneho tenisového Wimbledonu napriek zrušeniu tohtoročnej edície podujatia rozdelia 620 hráčom sumu prevyšujúcu v prepočte 11 miliónov eur. "Hneď po oznámení o zrušení tohtoročného turnaja sme sa začali zaujímať o to, ako by sme mohli pomôcť tým, vďaka ktorým Wimbledon existuje," uviedol výkonný riaditeľ turnaja Richard Lewis.

Vedenie turnaja sa po porade s poisťovňami dohodlo na rovnakej odmene pre 256 hráčov s istou účasťou v hlavnej súťaži dvojhry (25-tisíc britských libier) a rovnú polovicu dostane 224 ďalších tenistov, ktorí sa mali predstaviť v kvalifikácii.

Svoj podiel dostanú aj deblisti či účastníci turnaja na vozíku. "Vieme, že ostatné mesiace neistoty zasiahli aj hráčov, keď mnohí z nich čelili existenčným problémom," doplnil Lewis.

Slávny turnaj na londýnskej tráve sa v roku 2020 neuskutoční prvýkrát od roku 1945. "Teší nás, že poistenie nám umožnilo pristúpiť k tomuto kroku. Tieto financie budú pre hráčov odmenou za tvrdú prácu, ktorú vykonali, aby sa v rebríčkoch dostali čo najvyššie a získali právo štartu na Wimbledone," prezradil Lewis.

Viac k témam: Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk - Tenisti neostanú po zrušení Wimbledonu bez odmeny, organizátori rozdajú milióny libier © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.