Nedeľa, 1. september 2024
Mimoriadne správy

Tenista Murray ešte nekončí, zápas štvorhry proti Japoncom zdvihol divákov zo sedadiel

 Webnoviny  29. júl 2024  82  
Tenista Murray ešte nekončí, zápas štvorhry proti Japoncom zdvihol divákov zo sedadiel

29.7.2024 (SITA.sk) - Britský tenista Andy Murray odmietol prehru v 1. kole štvorhry a s ňou aj avizovaný koniec kariéry po olympijskom turnaji v Paríži. Po boku krajana Dana Evansa zvíťazili nad japonským duom Taro Daniel, Kei Nišikori 2:6, 7:6 (5) a 11:9 a vybojovali si postup do osemfinále.

Spôsob, akým to dokázali, zdvihol divákov zo sedadiel. Ich japonskí súperi viedli 6:2 a 4:2 a neskôr v rozhodujúcom zápasovom tajbrejku mali za stavu 9:4 päť mečbalov. Briti však sériou siedmich víťazných loptičiek otočili na konečných 11:9.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Nehral som vôbec dobre a nevyzeralo to, žeby sme to mohli otočiť a zvíťaziť. Aj môj partner nepodával najlepší výkon. V závere sme sa však obaja zlepšili a zrazu nám to začalo herne klapať. Všetko do seba správne zapadlo a zvíťazili sme," uviedol Andy Murray pre BBC Sport.

Za stavu 4:9 v rozhodujúcom tajbrejku už svojmu synovi neverila ani jeho mama a zároveň dlhoročná trénerka Judy. „Už som ho v duchu odpísala a rozmýšľala nad prvým letom domov na Britské ostrovy. Ukázalo sa však, že Andyho netreba odpisovať ani v jeho poslednom turnaji kariéry," uviedla Judy Murrayová.


Dvojnásobný zlatý olympijský medailista v tenise Andy Murray sa rozhodol, že zo zdravotných dôvodov nebude súťažiť vo dvojhre na OH v Paríži. Tridsaťsedemročný Škót, ktorý už pred časom oznámil ukončenie kariéry po OH, by ešte chcel rozšíriť svoju zbierku cenných kovov z olympijských turnajov. Vitrínu najlepšieho škótskeho tenistu v histórii už zdobia tri olympijské medaily. Zo zlata v singli sa tešil v Londýne 2012 a v Riu de Janeiro v roku 2016. Okrem toho pred 12 rokmi v Londýne spoločne s Laurou Robsonovou získal olympijské striebro v mixe.



Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Štvorhra mužov
Zdroj: SITA.sk - Tenista Murray ešte nekončí, zápas štvorhry proti Japoncom zdvihol divákov zo sedadiel © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.