Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Tenista Andy Murray predčasne ukončí sezónu, v pláne má aj prípravu na ďalšie podujatia

 Webnoviny  25. september 2018  267  
Tenista Andy Murray predčasne ukončí sezónu, v pláne má aj prípravu na ďalšie podujatia

ŠEN-ČEN 25. septembra (WebNoviny.sk) - Britský tenista Andy Murray oznámil, že predčasne ukončí aktuálnu sezónu.

Rodák z Glasgowa sa prihovoril fanúšikom prostredníctvom videa na vlastnom facebookovom profile a informoval ich o tom, že po turnajoch v čínskych mestách Šen-Čen a Peking si dopraje oddych a bude sa pripravovať na súťažný rok 2019. V októbri tak vynechá podujatia ATP World Tour Masters 1000 v Šanghaji a v Paríži.

Musí sa dostať do ideálnej formy


Murray je momentálne vo svetovom rebríčku na 308. priečke, pretože od Wimbledonu 2017 absentoval na kurtoch takmer dvanásť mesiacov a vrátil sa až v júni tohto roka na tráve v Londýne. Od letného comebacku stihol absolvovať päť turnajov, pričom najlepší výsledok dosiahol vo Washingtone, kde postúpil do štvrťfinále.

Odporúčame:
Kližan vynechá turnaje vo Viedni a Paríži, prednosť dostala reprezentácia a Davisov pohár

"Potrebujem dlhšie obdobie tréningu na to, aby som sa dostal do ideálnej formy pred nasledujúcou sezónou, a aby som mohol zase súťažiť na najväčších turnajoch," vyjadril sa 31-ročný tenista.

Od operácie urobil veľký krok vpred


Bývalá svetová jednotka je spokojná s progresom, ktorý urobila od návratu do súťažného diania. Aktuálne je v čínskom Šen-čene, kde nastúpi v prvom kole turnaja proti domácemu Číňanovi Čangovi. Následne ho ešte čaká podujatie v Pekingu.

"Ostatné mesiace hodnotím pozitívne. Myslím si, že som urobil veľký krok vpred od operácie bedrového kĺbu. Ďalšie tréningové jednotky mi pomôžu opäť sa zlepšiť," dodal trojnásobný grandslamový šampión.

Viac k témam: Andy Murray, ATP World Tour Masters 1000
Zdroj: Webnoviny.sk - Tenista Andy Murray predčasne ukončí sezónu, v pláne má aj prípravu na ďalšie podujatia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.