Nedeľa, 26. máj 2024
Mimoriadne správy

Tenisová kráľovná je späť, médiá sú vo vytržení

 Webnoviny  28. január 2017  306  
Tenisová kráľovná je späť, médiá sú vo vytržení

Serena bola jasnou favoritkou, ale tenzia sa prejavila už v treťom geme, keď z frustrácie zlomila raketu a dostala varovanie, uviedla na adresu víťazky stanica BBC.

BRATISLAVA 28. januára (WebNoviny.sk) - V sobotňajšom finále dvojhry žien Australian Open v Melbourne zvíťazila americká tenistka Serena Williamsová nad svojou sestrou Venus za 81 minút 6:4, 6:4.

Na tomto podujatí získala po sezónach 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015 už siedmy singlový titul a celkovo 23. vrcholnú trofej, čím v historickom poradí tzv. otvorenej éry osamela na prvej pozícii pred Nemkou Steffi Grafovou. Absolútnou rekordérkou je Austrálčanka Margaret Courtová s 24 úspechmi

Odporúčame:

Serena zvíťazila vo finále Australian Open nad Venus


Ohlasy médií:

Tenisová asociácia žien (USA): "Serena prekonala grandslamový rekord otvorenej éry v počte titulov. Vo finále teraz má skóre 21:0 po tom, ako získala prvý set. Zápasu nechýbalo napätie, obe sestry si dobre uvedomovali, čo všetko je v hre."

The Associated Press (USA): "Serena začala nervózne, na začiatku prvého setu dvakrát prišla o podanie. V druhom prípade dokonca urobila tri dvojchyby v jedom geme. Odvtedy však až do konca nečelila žiadnemu brejkbalu."

BBC (V. Brit.): "Serena bola jasnou favoritkou, ale tenzia sa prejavila už v treťom geme, keď z frustrácie zlomila raketu a dostala varovanie. V prvých piatich hrách urobila trinásť nevynútených chýb. Zápas ako taký rýchlo upadne do zabudnutia, jeho význam nie."

L´Équipe (Fr.): "Historická Serena, v Melbourne sa presadila siedmy raz, čím vyrovnala svoju wimbledonskú bilanciu, na US Open nazbierala šesť titulov, na Roland Garros tri. Ona či sestra Venus triumfovali na 30 z ostatných 70 grandslamových podujatí, čo je 42,8 percenta. Sobotňajšie finále - ako to v rodinných derby často bolo aj v minulosti - neprinieslo mimoriadnu kvalitu. Jedna bola zviazaná prvým veľkým finále po ôsmich rokoch, druhá rekordom, o ktorom dlho odmietala hovoriť, ale mala ho v podvedomí."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Už v minulosti sa stávalo, že kvalitu sesterských derby poznačili nervozita a emócie. Ani tentoraz to nebol excelentný duel. Uspela v ňom neoddiskutovateľne silnejšia hráčka, ktorá je z ostatného obdobia oveľa zvyknutejšia na takéto výzvy - veď Venus v rokoch 2011 až 2014 akoby už bola iba bývalou tenistkou."

Marca (Šp.): "Serena je najväčšia. Menšia Williamsová už má na konte rekordných 23 grandslamových trofejí a vyhlásila, že bez Venus by sa jej to nikdy nepodarilo. Vo finále, ktoré nevstúpilo medzi pamätné, ju prekonala dvakrát 6:4."

SportBild (Nem.): "Rekordné víťazstvo! Serena predstihla Grafovú aj Kerberovú. V slabom finále pred 15 000 divákmi zdolala svoju sestru Venus. Vo veku 35 rokov a 125 dní sa stala najstaršou grandslamovou šampiónkou. V lóži nechýbal jej snúbenec Alexis Ohanian."

ORF (Rak.): "Po 28. kapitole ´Sister Act´ vedie Serena vo vzájomke 17:11. Pri pózovaní pre fotografov zdvihla prst, aby pripomenula návrat na post jednotky. Finále bolo vyrovnanejšie a tesnejšie, než zneli prognózy aj obavy mnohých odborníkov. Nebol to však zápas z najšpičkovejších. Venus bola o čosi slabšia, ale držala sa nad očakávania odolne."

iDnes.cz (ČR): "Serena Williamsová je znova tenisovou kráľovnou. Potvrdila svoju výnimočnosť. Trofej prevzala z rúk bývalej českej tenistky Hany Mandlíkovej, víťazky Australian Open z rokov 1980 a 1987. Serena cestou za titulom vyradila aj dve Češky: v 2. kole Luciu Šafářovú a v osemfinále Barboru Strýcovú."

VŠETKY SPRÁVY Z AUSTRALIAN OPEN


Ohlasy osobností (zdroj: twitter):

Paul Annacone (USA): "23, niet slov."

Boris Becker (Nem.): "Najväčšia všetkých čias - GOAT. Šport, fair play, sesterská láska, história."

Pat Cash (Aus.): "Serena znova umocnila svoju pozíciu medzi najväčšími športovcami v dejinách."

Alizé Cornetová (Fr.): "Gratulujem, Serena. Nemenej trénerovi Patrickovi Mouratoglouovi."

Brad Gilbert (USA): "Serena ako tridsiatnička získala 10 grandslamových trofejí, všetky ostatné hráčky dovedna 14. Sestry Williamsové majú spolu 30 singlových titulov, Steffi Grafová a Andre Agassi tiež."

John Isner (USA): "Tých 23 je nesmiernych."

Angelique Kerberová (Nem.): "Blahoželám, Serena, k úžasnému úspechu!!! Akéže historické finále - obe sestry Williamsové sú pravé šampiónky."

Billie Jean Kingová (USA): "Gratulujem, Serena, k 23. veľkému titulu aj návratu na vrchol renkingu WTA. Tvoríš históriu a si priekopníčka."

Patrick McEnroe (USA): "Serena ... zase."

Flavia Pennettová (Tal.): "Vďaka, baby, za unikátne emócie."

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.): "Serena, si pre všetkých veľkou inšpiráciou. Venus, esencia úrovne. Obe ste skutočné legendy."

Sabine Lisická (Nem.): "História ešte raz! Akou inšpiráciou tie dve sú!!! Klobúk dolu! Vek je len číslo."


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.