Sobota, 11. máj 2024
Mimoriadne správy

Tatar sa podľa experta hodí do klubu San Jose Sharks

 Webnoviny   7. jún 2023  179  
Tatar sa podľa experta hodí do klubu San Jose Sharks

7.6.2023 (SITA.sk) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar môže v lete opäť zmeniť pôsobisko v zámorskej NHL, keďže sa mu končí zmluva s klubom New Jersey Devils.

Profit oboch strán


O 32-ročného krídelníka by sa podľa experta Maxa Millera z magazínu The Hockey News mal zaujímať tím San Jose Sharks, lebo zo vzájomnej spolupráce by profitovali obe strany.

„San Jose potrebuje nájsť kvalitných hráčov pre budúci ročník a Tatar by mohol byť jedným z nich. Môže tímu poskytnúť skúsenosti lídra a potrebné ofenzívne zručnosti, aj keď nebude najproduktívnejší. V súčasnom kádri Sharks by mal hrať v prvých dvoch útokoch a pravidelne v presilovkách. Dáva to zmysel, lebo Tatar môže vydarenou sezónou zvýšiť svoju hodnotu a klub ho potom môže výhodne vymeniť počas uzávierky prestupov," myslí si Miller.

Krátkodobý kontrakt


Odborník očakáva, že Tatar by mohol podpísať krátkodobý kontrakt s ročným platom 2,5 až 3 milióny dolárov. Pre „žralokov" je podľa neho ideálna voľba a aj sám hráč by z toho ťažil.

„Myslím si, že sa k sebe perfektne hodia. Tatar môže svojimi skúsenosťami a schopnosťami pomôcť tímu v procese prestavby. Ešte nemá Stanleyho pohár a určite si chce zahrať za tím, ktorý má šancu ho získať. Myslím si, že najlepší spôsob, ako to dosiahnuť, je podpísať zmluvu so San Jose a byť dôležitý hráč v tíme," vysvetlil Miller.

Viac k témam: NHL, slovenský hokejový útočník
Zdroj: SITA.sk - Tatar sa podľa experta hodí do klubu San Jose Sharks © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.