Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  14,9 °C
Mimoriadne správy

Tatar má stále možnosť zostať v New Jersey, diablom možno bude aj Halák

 Webnoviny   3. júl 2023  166  
Tatar má stále možnosť zostať v New Jersey, diablom možno bude aj Halák

3.7.2023 (SITA.sk) - Aj keď generálny manažér hokejového klubu New Jersey Devils zo zámorskej NHL Tom Fitzgerald nedávno pre televíziu TVA Sports uviedol, že slovenský útočník Tomáš Tatar opustí Newark, ani dva dni po otvorení trhu s voľnými hráčmi 32-ročný krídelník stále nemá prácu. Podľa Nicka Villana z portálu Pucks and Pitchforks stále existuje možnosť, že s ním „diabli" predĺžia spoluprácu. 

V minulej sezóne mal naozaj dobrú základnú časť, no v play-off bol hrozný a úplne neviditeľný. Možno preto o neho Devils stratili záujem. Predtým mal v play-off podobné výpadky v Montreale a Las Vegas. V New Jersey však pomohol tímu k tretej najlepšej bilancii v NHL a strieľal dôležité góly. Mohli by mu v klube pomôcť správne sa nastaviť na play-off? S Tylerom Toffolim v zostave by Tatar musel súhlasiť s menším priestorom, aby mohol zostať. Možno by ho to zbavilo psychického tlaku. Čo by sa stalo, keby mu ponúkli nižší plat? Ročná zmluva na 2 milióny USD by dávala zmysel," zamyslel sa Villano.

Okrem Tatara zaradil Villano do svojho zoznamu piatich voľných hráčov, o ktorých by tím New Jersey Devils mohol mať záujem, aj slovenského brankára Jaroslava Haláka. Jeho agent Allan Walsh nedávno na svojom twitteri potvrdil, že chce pokračovať v kariére v profilige, ale nebude to na Manhattane. Tridsaťosemročný Bratislavčan chytal v ostatnej sezóne za New York Rangers, v rámci ročného kontraktu zarábal 1,5 milióna USD.

Halák je na sklonku kariéry v NHL. Ak sa upíše Devils, nemusela by sa jeho rodina sťahovať z New Yorku. Ktovie, ako teraz rozmýšľa? Ak chce hrať za tím so šancou na zisk Stanleyho pohára a zostať v oblasti New Yorku, Devils obe tieto podmienky spĺňajú. Tímu by sa zišiel ďalší brankár, keďže nemá žiadnych náhradníkov. Mohol by teda priviesť skúseného Haláka, ktorý by si predĺžil kariéru a zarobil ďalší približne milión dolárov, ak by to chcel," skonštatoval Villano.

Viac k témam: hokejový útočník, Kariéra, Prestup, profiliga, Slovenský hokejový brankár, voľní hráči
Zdroj: SITA.sk - Tatar má stále možnosť zostať v New Jersey, diablom možno bude aj Halák © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.