Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  7,4 °C
Mimoriadne správy

Talentovaný Chabot sa upísal tímu Ottawa Senators na osem rokov, zarobí 64 miliónov dolárov

 Webnoviny  19. september 2019  392  
Talentovaný Chabot sa upísal tímu Ottawa Senators na osem rokov, zarobí 64 miliónov dolárov

19.9.2019 (Webnoviny.sk) - Kanadský obranca Thomas Chabot podpísal novú zmluvu s tímom NHL Ottawa Senators. Dvadsaťdvaročný obranca sa upísal klubu z hlavného mesta Kanady na osem rokov a finančne si polepší o 64 miliónov amerických dolárov (USD).

V predošlej sezóne patril medzi najlepších obrancov zámorskej profiligy. Bol desiatym najproduktívnejším bekom základnej časti s bilanciou 14 gólov a 44 asistencií.

Vynikajúci spoluhráč


"Thomas je výnimočný talent a vynikajúci spoluhráč, ktorý má veľký vplyv na ľade i mimo neho. Je to hokejista, ktorý sa môže zlepšovať a patriť k najlepším hráčom NHL," cituje oficiálny web NHL slová generálneho manažéra Senators Pierra Doriona. Ten následne vyzdvihol aj silné stránky kanadského obrancu.

"Je to výborný korčuliar, dobre pracuje s pukom a hrá s veľkým odhodlaním. Sme presvedčení, že bude mať významný vplyv na klub Ottawa Senators, z ktorého budujeme konkurencie schopné mužstvo," dodal Dirion.

Thomasa Chabota draftovala Ottawa v roku 2015 z 18. miesta. Mladý obranca je držiteľom striebornej medaily z ostatného svetového šampionátu a v predošlej sezóne si zahral v prestížnom Zápase hviezd NHL.

Jarošova konkurencia


"Je to skvelý deň pre našich fanúšikov a celú komunitu. Teším sa, že Thomas bude v budúcnosti súčasťou úspešného tímu Ottawy," povedal majiteľ klubu Eugene Melnyk. V klube momentálne pôsobí aj slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý tak bude mať v osobe Chabota veľkého konkurenta.

Chabot sa s ročným platom osem miliónov USD zaradí na 32. miesto celej NHL, spoločne s ďalšími hviezdnymi obrancami Brentom Burnsom a Johnom Carlsonom.

Najlepšie plateným bekom zostáva Švéd Erik Karlsson, ktorý platový strop San Jose Sharks zaťaží ročne sumou 11,5 milióna USD. O 500-tisíc menej dostane Drew Doughty z Los Angeles Kings, ktorý je s krajanom Johnom Tavaresom piatym najdrahších hráčom zámorskej profiligy.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Talentovaný Chabot sa upísal tímu Ottawa Senators na osem rokov, zarobí 64 miliónov dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.