Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Svitko si na Rely Dakar udržal ôsme miesto, na čele motocyklistov je Sunderland

 Webnoviny  10. január 2022  157  
Svitko si na Rely Dakar udržal ôsme miesto, na čele motocyklistov je Sunderland

10.1.2022 (Webnoviny.sk) - Po ôsmej etape na púštnej Rely Dakar v Saudskej Arábii sa menilo poradie ne čele súťaže motocyklistov. Slovenský zástupca Štefan Svitko podľa neoficiálnych výsledkov prišiel do cieľa jedenásty a celkovo si udržal ôsme miesto. Na čele je späť Sam Sunderland, ktorý túži po druhom celkovom triumfe na Dakare. V roku 2017 sa stal vôbec prvým Britom, ktorý sa tešil z víťazstva na tradičnom novoročnom púštnom dobrodružstve.

Pondelková ôsma etapa z Al Dawadimi do Wadi ad Dawasir merala rekordných 830 km, pretekári absolvovali necelých 400 km meraných úsekov. Etapa sa stala korisťou Brita Sama Sunderlanda, ktorý zvíťazil s náskokom 2:53 min. pred Čiľanom Pablom Quintanillom a vrátil sa späť na prvú priečku priebežnej celkovej klasifikácie pretekov na dvoch kolesách.

Tretí skončil v pondelkovej etape Rakúšan Matthias Walkner, za víťazom zaostal o 4:11 min. Doterajší líder Francúz Adrien Van Beveren skončil deviaty, a keďže nabral vyše 10-minútovú stratu, celkovo klesol na tretie miesto. Druhá priečka patrí Walknerovi s odstupom 3:45 min. na Sunderlanda. Štefan Svitko zo Slovnaft Rally Teamu finišoval jedenásty s odstupom 12:11 min. a celkovo zostal ôsmy s mankom 26:51 min. na Sunderlanda.

Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk - Svitko si na Rely Dakar udržal ôsme miesto, na čele motocyklistov je Sunderland © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.