Štvrtok, 2. máj 2024
Väčšinou jasno  11,8 °C
Mimoriadne správy

Svitko je po 4. etape na Rely Dakar šestnásty, a to aj v celkovom poradí

 Webnoviny   4. január 2023  125  
Svitko je po 4. etape na Rely Dakar šestnásty, a to aj v celkovom poradí

4.1.2023 (Webnoviny.sk) - Slovenský motocyklista Štefan Svitko obsadil v stredajšej 4. etape na prestížnej Rely Dakar v Saudskej Arábii 16. priečku a v priebežnom poradí kategórie motocyklov sa posunul z 18. na 16. pozíciu.

Jazdci v utorok absolvovali 573 kilometrov so štartom aj cieľom v Ha'il, súčasťou etapy bolo 425 km metaných úsekov. Najlepší čas v stredu dosiahol Španiel Joan Barreda Bort, ktorý triumfoval pred Čiľanom Pablom Quintanillom (+16 s), tretí skončil Američan Skyler Howes (+1:05 min).

Celkovým lídrom stále Sanders


Post lídra celkového hodnotenia si udržal Austrálčan Daniel Sanders, ktorý v stredu skončil ôsmy s odstupom 6:07 min na víťaza a dostal aj dvojminútovú penalizáciu.

Svitko prišiel do cieľa šestnásty a mal o takmer 20 minút horší čas ako Joan Barreda Bort (+19:42 min), v celkovom poradí zaostáva za Sandersom o 1:04:44 min a od elitnej desiatky ho delí už viac ako 36 minút.

Súťaž automobilov ovládol Loeb


V súťaži automobilov v stredu triumfoval Francúz Sébastien Loeb s náskokom trinástich sekúnd pred krajanom Stéphanom Peterhanselom, tretí bol Španiel Carlos Sainz (+1:50 min). V celkovom poradí si post lídra upevnil katarský jazdec Nasser Al-Attiyah, ktorý vedie už o viac ako 18 minút pred Yazeedom Al-Rajhim zo Saudskej Arábie, tretí je priebežne Peterhansel.

Kamióny ani štvorkolky ešte nie sú v cieli stredajšej 4. etapy.

Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk - Svitko je po 4. etape na Rely Dakar šestnásty, a to aj v celkovom poradí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.