Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Svetová jednotka Halepová pre zranenie vynechá WTA Finals, je známe meno jej náhradníčky

 Webnoviny  18. október 2018  252  
Svetová jednotka Halepová pre zranenie vynechá WTA Finals, je známe meno jej náhradníčky

SINGAPUR 18. októbra (WebNoviny.sk) - Rumunská tenistka Simona Halepová sa pre zranenie chrbta odhlásila z koncoročného výberového turnaja WTA Finals v Singapure, ktorý sa začína v nedeľu 21. októbra.

"Rozhodnutie o neúčasti bolo náročné," uviedla aktuálna svetová jednotka Halepová pre web WTA a dodala: "Vždy je ťažké odhlásiť sa z významného podujatia. Urobila som to vlastne prvýkrát v kariére, no musím prioritne myslieť na svoje zdravie."

Halepová mala vydarenú sezónu


Dvadsaťsedemročná Halepová nechýbala na turnaji WTA Finals v uplynulých štyroch rokoch. Pri svojom debute v roku 2014 neuspela až vo finále, v ktorom podľahla Američanke Serene Williamsovej.

Halepová má za sebou vydarenú sezónu. Získala svoj prvý grandslamový titul na antuke v Paríži. Z celkového triumfu sa tešila aj v Montreale.

Náhradníčkou Bertensová


Okrem toho sa predstavila vo finále na turnajoch v Ríme, Cincinnati a v úvode sezóny na grandslamovom Australian Open. Napriek neúčasti v Singapure bude druhýkrát za sebou koncoročnou jednotkou rebríčka WTA.

Na uvoľnené miesto sa posunie Kiki Bertensová z Holandska. Pôjde o jej prvú účasť na turnaji WTA Finals. Naposledy reprezentovala Holandsko na tomto podujatí Brenda Schultzová-McCarthyová v roku 1997.

Viac k témam: Simona Halepová, WTA Finals, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk - Svetová jednotka Halepová pre zranenie vynechá WTA Finals, je známe meno jej náhradníčky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.