Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Sukeľovci si splnili tajný reprezentačný sen, na izbe budú bývať spolu

 Webnoviny   5. november 2019  335  
Sukeľovci si splnili tajný reprezentačný sen, na izbe budú bývať spolu

5.11.2019 (Webnoviny.sk) - Už od mládežníckych kategórií v Liptovskom Mikuláši tvorili bratia Matúš a Jakub Sukeľovci nerozlučnú dvojicu. Spolu si zahrali aj v seniorskom tíme materského klubu, no ich cesty sa neskôr rozdelili. Zatiaľ čo prvý menovaný si zahral na olympijských hrách a majstrovstvách sveta, jeho dvojča sledovalo vystúpenia národného tímu len v televízii alebo z tribúny. Matúš nazbieral vo veku 23 rokov v reprezentácii už rovné tri desiatky štartov a debut v najcennejšom drese čaká tento týždeň aj Jakuba.

Pôvodne v nominácii iba Jakub


Sukeľovci sa totiž ocitli v nominácii Craiga Ramsayho na turnaj o Nemecký pohár v Krefelde. Zaujímavosťou je, že v pôvodnom menoslove hráčov na úvodnú turnajovú previerku sezóny figuroval iba menej skúsený z bratskej dvojice - Jakub, hoci Matúš bol v máji najlepším strelcom slovenskej reprezentácie na domácich MS v hokeji 2019.

"Bol som rád za nomináciu aj vtedy, keď som vedel, že Matúš nejde, ale teraz je to o krajšie. Musím sa sústrediť na seba a ukázať sa v čo najlepšom svetle," povedal na pondelňajšom reprezentačnom zraze Jakub Sukeľ, na ktorého o chvíľu nadviazal brat Matúš. "Jakub dostal pozvánku hneď a mne volal pán generálny manažér Šatan až v sobotu, že môžem prísť ako náhradník. Potešil som sa."

Prestup Matúša do Sparty


Dvadsaťtriročný center prestúpil ešte pred vydareným svetovým šampionátom zo Slovana Bratislava do Sparty Praha a po 17 ligových dueloch má bilanciu 1+2.

"Určite by som bol spokojnejší, keby mi padalo viac gólov, ale snažím sa hrať vždy na sto percent. Sme však prví v tabuľke, takže je to výborné. Máme nabitý tím a ukazujeme kvalitu aj na ľade. Nižší počet bodov na mojom konte je možno aj výsledkom toho, že chodím viac na oslabenia ako na presilovky," vysvetľoval Matúš, ktorý patrí v súčasnom slovenskom výbere medzi hráčov s najvyšším počtom štartov v reprezentácii.

"Neviem, či budú odo mňa po vydarených MS väčšie očakávania. Ja sa budem sústrediť na svoju hru," doplnil.

Nováčikmi aj Kollár a Šišovský


Naopak, Jakub je absolútnym nováčikom v seniorskej reprezentácii. Okrem neho absolvujú premiéru v národnom tíme v Krefelde už len útočníci Andrej Kollár mladší z Nitry a Peter Šišovský z Detvy.

"Matúša už tréneri dobre poznajú, chodí do reprezentácie častejšie a teraz sa musím ukázať aj ja. Mojou silnou stránkou je dobré korčuľovanie. Verím, že ho využijem aj v zápasoch na turnaji," hovoril krídelník Liptovského Mikuláša, ktorý odohral v doterajšom priebehu tipsportligovej sezóny 18 súbojov so ziskom 7 bodov (6+1).

Sukeľovci trávili spolu ako dvojičky v detstve aj počas dospievania veľa času, ale hokejové povinnosti ich v ostatnom období od seba oddelili. Resty z uplynulých mesiacov môžu paradoxne dobiehať v reprezentácii.

"Určite budeme spolu na izbe. Máme sa o čom rozprávať, pretože sme sa dlho nevideli. Ako deti sme o tom tajne snívali. Teraz máme 23 rokov a sme v reprezentácii. Uvidíme, či sa spolu objavíme aj na ľade. Zostavu určí tréner," dodal Jakub.

Viac k témam: Nemecký pohár
Zdroj: Webnoviny.sk - Sukeľovci si splnili tajný reprezentačný sen, na izbe budú bývať spolu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.