Sobota, 4. máj 2024
Malá oblačnosť  9,5 °C
Mimoriadne správy

Štvornásobný olympijský víťaz v biatlone Svendsen ukončil športovú kariéru, pociťuje vraj hrdosť

 Webnoviny   9. apríl 2018  307  
Štvornásobný olympijský víťaz v biatlone Svendsen ukončil športovú kariéru, pociťuje vraj hrdosť

Rozhodnutie oznámil niekoľko dní po tom, ako do športového dôchodku odišli jeho legendárni krajania Ole Einar Björndalen a bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová.

BERLÍN 9. apríla (WebNoviny.sk) - Nórsky biatlonista Emil Hegle Svendsen ukončil svoju kariéru. Informuje o tom portál sport1.de. Tridsaťdvaročný rodák z Trondheimu a štvornásobný olympijský víťaz oznámil rozhodnutie v pondelok - niekoľko dní po tom, ako do športového dôchodku odišli jeho legendárni krajania Ole Einar Björndalen a bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová.

Odporúčame:
Aktualizované: Velez-Zuzulová sa rozlúčila so svojou kariérou, zalyžovala si s Vlhovou a ministrom Gajdošom

Svendsen má na konte osem medailí zo ZOH (4-3-1), 21 kovov z MS (12-6-3) a je celkový víťaz Svetového pohára 2009/2010. "Rozhodol som sa. To, čo zostáva, je radosť a hrdosť v súvislosti s tým, čo som zažil," povedal Svendsen, ktorý bol nórskym vlajkonosičom počas otváracieho ceremoniálu februárových ZOH v juhokórejskom Pchjongčchangu.

Viac k témam: biatlon, Emil Hegle Svendsen, koniec kariéry, Nórsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Štvornásobný olympijský víťaz v biatlone Svendsen ukončil športovú kariéru, pociťuje vraj hrdosť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.