Sobota, 20. apríl 2024
Slabý dážď  4 °C
Mimoriadne správy

Štart obrovského slalomu mužov v Söldene zrušili, pretekov sa mali zúčastniť aj Žampovci

 Webnoviny  28. október 2018  353  
Štart obrovského slalomu mužov v Söldene zrušili, pretekov sa mali zúčastniť aj Žampovci

SÖLDEN 28. októbra (WebNoviny.sk) - Nadmerné sneženie a silný vietor na ľadovci Rettenbach v rakúskom Söldene zrušili nedeľňajšie otváracie preteky Svetového pohára mužov v zjazdovom lyžovaní.

Organizátori najprv o hodinu posunuli štart obrovského slalomu, ale krátko na to museli podujatie úplne odložiť pre pretrvávajúce nepriaznivé poveternostné podmienky.

"Nie je ďalej možné pripraviť trať a zaistiť bezpečnosť pretekárov," uvádza sa v stanovisku Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS). Na štart sa mali postaviť aj traja slovenskí reprezentanti Adam a Andreas Žampovci a tiež Matej Prieložný.

Sölden bol v sobotu dejiskom aj prvých pretekov Svetového pohára žien, z víťazstva v obrovskom slalome sa tešila Francúzka Tessa Worleyová. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová urobila chybu v 2. kole a preteky nedokončila. Mužský SP po zrušení v Söldene odštartuje 18. novembra slalomom vo fínskom Levi.

Viac k témam: Adam Žampa, Andreas Žampa, FIS Medzinárodná lyžiarska federácia, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Štart obrovského slalomu mužov v Söldene zrušili, pretekov sa mali zúčastniť aj Žampovci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.