Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Šramková postúpila do finále kvalifikácie Australian Open

 Webnoviny  13. január 2017  392  
Šramková postúpila do finále kvalifikácie Australian Open

Američanka Jamie Loebová viedla nad slovenskou tenistkou Rebeccou Šramkovou 6:4, 4:2, ale zápas druhého kola kvalifikácie Australian Open nedotiahla do víťazného konca.

MELBOURNE 13. januára (WebNoviny.sk) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková je na prahu svojej premiéry v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke. Ako sedmička "pavúka" zvíťazila nad Američankou Jamie Loebovou za 126 minút 4:6, 7:5, 6:2 v zápase piatkového 2. kola trojkolovej kvalifikácie dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (16. - 29. januára, celková dotácia 50 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion). Šramková pritom prehrávala 4:6, 2:4. Dala 8 es, ale aj urobila 11 dvojchýb.

Proti Loebovej hrala prvýkrát


Dvadsaťročná Šramková, 118. v singlovom renkingu WTA, hrala proti 21-ročnej Loebovej (183.) po prvý raz v kariére. V úvodnom sete síce zvládla okamžitý rebrejk na 4:4, ale to isté sa jej už nepodarilo za stavu 4:5.

Odporúčame:

Kližan vyzve Wawrinku, Cibulková začne proti Allertovej

Lukáš Lacko si zahrá finále kvalifikácie Australian Open

Hantuchová na Australian Open skončila, Šramkovej 11 es


V druhej časti Slovenka vyrovnala z 2:4 (a dvoch jednotlivých brejkbalov Američanky v siedmej hre k tomu) na 4:4. Následne znova prišla o servis, ale odolala pri Loebovej podávaní na postup - 5:5. Vzápätí vymazala tri jednotlivé brejkbaly v jedenástom geme a pridala brejk v dvanástom, v ktorom spočiatku mala manko 0:30 - 4:6, 7:5.

Do rozhodujúcej časti vstúpila Šramková úspešným zvládnutím vlastného servisu, potom prišla séria piatich brejkov. Znamenalo to Slovenkino vedenie 4:2. Vtedy si na podaní počínala presvedčivo, zvýšila na 5:2 a znova sa presadila na returne.

Hantuchový vypadla už v úvodnom kole


Členka TK Jednotka Bratislava Šramková bude v sobotu vo finále kvalifikácie čeliť 33-ročnej veteránke Virginie Razzanovej. Francúzka figuruje na 172. pozícii v hodnotení, v minulosti bola aj na 16. priečke. Na AO sa v rokoch 2001, 2006, 2008 a 2009 prebojovala do 3. kola. Na všetkých ďalších Majors bola dijonská rodáčka raz v osemfinále.

Už v 1. kole kvalifikácie vo štvrtok neuspela semifinalistka tohto podujatia z roku 2008 Daniela Hantuchová. Priamo v hlavnej súťaži dvojhry žien sa zo SR na základe postavenia vo svetovom rebríčku WTA pri uzávierke prihlášok predstavia Dominika Cibulková, Kristína Kučová a Jana Čepelová.

V sobotu nastúpi vo finálovom 3. kole kvalifikácie dvojhry mužov Lukáš Lacko proti Američanovi Denisovi Kudlovi. Istotu "main draw" vopred mal Martin Kližan.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 2. kolo:
Rebecca Šramková (SR-7) - Jamie Loebová (USA) 4:6, 7:5, 6:2 za 126 minút


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.