Štvrtok, 28. marec 2024
Zamračené  12,9 °C
Mimoriadne správy

Športovci venujú do dražby rôzne predmety, nájdu sa tu veci aj od Hantuchovej

 Webnoviny  29. marec 2020  324  
Športovci venujú do dražby rôzne predmety, nájdu sa tu veci aj od Hantuchovej

29.3.2020 (Webnoviny.sk) - Hoci sa väčšina športových podujatí v týchto dňoch nemôže uskutočniť, neustále prebieha čoraz väčší boj proti novému koronavírusu. Vznikajú rôzne organizácie a známi športovci neváhajú prispieť na dobrú vec vysokými sumami. Web ATHLETES FOR COVID-19 RELIEF však dáva možnosť aj obyčajným ľudom, aby dali peniaze na boj s ochorením COVID-19 a na oplátku získali cenný suvenír od svojho obľúbeného športovca, napríklad aj od bývalej slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej.

Viac o téme: Koronavírus


Na uvedenom webe môžu fanúšikovia nájsť množstvo predmetov, ktoré do dražby venovali známi športovci. Daniela Hantuchová na sociálnej sieti instagram uviedla, že darovala podpísané tenisové šaty, v ktorých v roku 2007 vyhrala prestížny turnaj Indian Wells. K tomu pridala aj podpísanú raketu. Triumf na spomenutom podujatí patrí medzi najväčšie úspechy v kariére niekdajšej päťky rebríčka WTA.

Každý človek, ktorý sa zaregistruje na stránke, môže zvyšovať cenu za konkrétny predmet a zvýšiť svoju šancu na jeho získanie. V prípade darov od slovenskej tenistky je aktuálne suma na úrovni 200 amerických dolárov, pričom dražba sa skončí o 33 dní. Vyzbierané finančné prostriedky pôjdu na Centrum pre filantropiu katastrof (CDP), respektíve na fond boja s koronavírusom.



Fotogaléria: Daniela Hantuchová






Z tenisového prostredia sa k tejto "výzve" pridali Bianca Andreescová či Martina Hingisová, ktorá podobne ako Hantuchová venovala okrem podpísanej rakety aj svoje tenisové oblečenie. Ruku k dielu pridal aj basketbalista Stephen Curry, kapitán amerického hokejového tímu zo ZOH 1980 z Lake Placid Mike Eruzione, gymnastka Simone Bilesová, plavec Michael Phelps či množstvo hráčov z hokejovej NHL.

Viac k témam: Koronavírus, pomoc, rebríček WTA, Turnaj v Indian Wells
Zdroj: Webnoviny.sk - Športovci venujú do dražby rôzne predmety, nájdu sa tu veci aj od Hantuchovej © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.