Nedeľa, 12. máj 2024
Slnečno  19,5 °C
Mimoriadne správy

Spomienka na celý život, vraví tisícbodový Ovečkin

 Webnoviny  12. január 2017  373  
Spomienka na celý život, vraví tisícbodový Ovečkin

Ruský kanonier Alexander Ovečkin zaokrúhlil svoj počet bodov na 1000 už 35 sekúnd po úvodnom buly zápasu jeho Washingtonu proti 'tučniakom' z Pittsburghu.

WASHINGTON 12. januára (WebNoviny.sk) - "Tisícjedenkrát vďaka, Alex Ovečkin!" napísal na twitter majoritný vlastník hokejového klubu Washington Capitals Ted Leonsis po tom, čo najväčšia hviezda jeho tímu Alexander Ovečkin v stredajšom zápase proti Pittsburghu (5:2) dosiahol svoj tisíci bod kariéry a hneď aj načal druhú tisícku.

Pamätá si aj na prvý bod v NHL


Ovečkin dosiahol jubileum vo veľkom štýle - skóroval už 35 sekúnd po úvodnom buly. "Dosť mu to trvalo," glosoval jeho spoluhráč Justin Williams. "Ako dieťa som o takom niečo nesníval. Túžil som si zahrať v NHL," hovorí Ovečkin, najobávanejší kanonier uplynulého desaťročia v najprestížnejšej severoamerickej hokejovej lige.

Odporúčame:

Video: Ovečkin je tisícbodový, Montreal strelil sedem gólov


"Pred zápasom som si vravel, že by bolo skvelé dosiahnuť tisíci bod na domácom ľade, pred rodinou a fanúšikmi. Som nadšený a šťastný, že sa to aj podarilo. Skvelý moment pre klub, spoluhráčov aj mňa osobne. Budem naň spomínať po celý život. Pamätám si na môj prvý bod v NHL - a teraz je tu tisíci. Čas rýchlo letí. Nemôžem však povedať, že by ma hokej omrzel," vraví 31-ročný neprehliadnuteľný krídelník s napravo zahnutou čepeľou a osmičkou na drese.

"Necítim sa byť starý. Len tvrdím, že keď nazbierate tisíc bodov, znamená to, že v lige pôsobíte dlho. Som stále mladý."



Švrtý Rus s tísíckou na konte


Štatistici zaznamenali u ruského útočníka 111. zápas s aspoň dvoma gólmi a pripomenuli, že aj jeho dvanásta sezóna v NHL už je minimálne 20-gólová.

Po Sergejovi Fiodorovovi (1179), Alexandrovi Mogiľnom (1032) a Alexejovi Kovaľovovi (1029) sa stal v poradí štvrtým Rusom s tisíckou bodov na konte. "Je to malý, ale zato veľmi legendárny klub. Mal som to šťastie zahrať si s Fiodorovom chvíľu vo Washingtone a spoznať ho ako človeka. Je pekné byť s ním v takejto spoločnosti," tvrdí moskovský rodák.

Ovečkin sa stal 37. hráčom s tísic bodmi v drese jedného tímu. V klubových rebríčkoch Capitals je prvý v počte bodov (1001), gólov (546), gólov v presilovkách (203), počte striel (4391), víťazných gólov (94), gólov v predĺžení (19) či bodov v presilovkách (390). V počte asistencií (455) je druhý za svojím súčasným spoluhráčom Nicklasom Bäckströmom (504).

"Nebudem o ňom prezrádzať nijaké tajomstvá, ale každý vie, že je vnímavý, vždy pripravený pomôcť, a čo je najdôležitejšie, nepokazí nijakú zábavu a nemá problém vtipkovať na svoj účet. U hráča jeho kalibru je to vzácnosť," tvrdí jeho krajan a spoluhráč Jevgenij Kuznecov. Informácie a vyjadrenia pochádzajú z webov NHL, NBC Sports, R-Sport a agentúry AP.




Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.