Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  7 °C
Mimoriadne správy

Softbal sa po 13 rokoch vrátil do programu letnej olympiády, z víťazstva sa tešili Japonky i Američanky

 Webnoviny  21. júl 2021  252  
Softbal sa po 13 rokoch vrátil do programu letnej olympiády, z víťazstva sa tešili Japonky i Američanky

21.7.2021 (Webnoviny.sk) - Olympijské hry v Tokiu sa ešte oficiálne nezačali, ale niektoré kolektívne športy už rozbehli svoje súťaže. Na úvod softbalového turnaja žien domáce Japonky zdolali Austrálčanky 8:1 a Američanky si poradili s Taliankami 2:0. Súboj Mexiko - Kanada ešte hrajú, priebežný stav je 0:4.

Zápasy sa konali vo Fukušime, približne 300 km severne od centra hier Tokia bez prítomnosti divákov na tribúnach. Práve Fukušima bola pred desiatimi rokmi svedkom tragédie veľkých rozmerov, keď po zemetrasení ničivá vlna cunami spôsobila nukleárnu katastrofu v miestnej jadrovej elektrárni.

Hrať sa tu bude aj mužský bejzbal


Vo Fukušime sa okrem ženského softbalu bude hrať aj mužský bejzbal. Oba tieto športy sa vrátili do programu OH prvýkrát od roku 2008. Softbal bol jeho súčasťou v rokoch 1996 - 2008 a bejzbal v rokoch 1992 - 2008.

V stredu sa šiestimi zápasmi začne aj futbalový turnaj žien. Hrať sa bude v Sappore, Mijagi a Tokiu a na programe sú zápasy Veľká Británia - Čile, Brazília - Čína, Švédsko - USA, Japonsko - Kanada, Zambia - Holandsko a Austrália - Nový Zéland.

Zákaz platí pre celý program


Hry XXXII. olympiády oficiálne otvoria v piatok 23. 7. po 13.00 h SELČ, keď sa uskutoční úvodný ceremoniál. Na Národnom štadióne v Tokiu však pri slávnostnom defilé krajín budú chýbať fanúšikovia.

Zákaz vstupu fanúšikov do hľadísk olympijských športovísk platí pre celý program olympijských hier, ktoré potrvajú do 8. augusta. Dôvodom je stúpajúci počet pozitívnych prípadov nákazy koronavírusom v japonskej metropole.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk - Softbal sa po 13 rokoch vrátil do programu letnej olympiády, z víťazstva sa tešili Japonky i Američanky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.