Nedeľa, 5. máj 2024
Slnečno  22,3 °C
Mimoriadne správy

Sobolenková ovládla finále dvojhry vo Wu-Chane a získala svoj druhý „singlový“ titul v kariére

 Webnoviny  29. september 2018  240  
Sobolenková ovládla finále dvojhry vo Wu-Chane a získala svoj druhý „singlový“ titul v kariére

WU-CHAN 29. septembra (WebNoviny.sk) - Bieloruska Arina Sobolenková zvíťazila vo dvojhre na tenisovom turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane. Dvadsaťročná rodáčka z Minska zvládla sobotňajšie finále proti Estónke Anett Kontaveitovej, ktorú zdolala za 74 minút 6:3, 6:3.

Pre Sobolenkovú je to druhý "singlový" titul v seniorskej kariére. Ten premiérový získala krátko pred US Open, keď na turnaji v New Havene triumfovala vo finále nad Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou. V tomto kalendárnom roku bola vo finále dvojhry aj vo švajčiarskom Lugane a anglickom Eastbourne.

Odporúčame:
Cibulková si vo Wu-chane semifinále nezahrá, Sobolenková jej nepustila ani set

Štvorhru ovládli Elise Mertensová a Demi Schuursová. Tento belgicko-holandský pár triumfoval nad Češkami Andreou Sestini-Hlaváčkovou a Barborou Strýcovou za 79 minút 6:3, 6:3.

Výsledky sobotňajších stretnutí finále dvojhry a štvorhry na tenisovom turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane (celková dotácia 2,746 milióna USD, tvrdý povrch):

Turnaj vo Wu-Chane 



  • finále dvojhry:


Arina Sobolenková (Biel.) - Anett Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:3 za 74 minút

  • finále štvorhry:


Elise Mertensová, Demi Schuursová (Belg./Hol.) - Andrea Sestini-Hlaváčková, Barbora Strýcová (ČR) 6:3, 6:3 za 79 minút



Viac k témam: Arina Sobolenková, turnaj vo Wu-Chane
Zdroj: Webnoviny.sk - Sobolenková ovládla finále dvojhry vo Wu-Chane a získala svoj druhý „singlový“ titul v kariére © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.