Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  15,5 °C
Mimoriadne správy

Smola rakúskych zjazdárok pokračuje, vážne zranenie ukončilo sezónu pretekárke Veithovej

 Webnoviny  13. január 2019  190  
Smola rakúskych zjazdárok pokračuje, vážne zranenie ukončilo sezónu pretekárke Veithovej

INNSBRUCK 13. januára (WebNoviny.sk) - Smola rakúskych zjazdárok sa nedávnym zranením a predčasným koncom sezóny Stephanie Brunnerovej nevyčerpala.


Ďalšou ťažko zranenou rakúskou pretekárkou je Anna Veithová (29), ktorá si počas sobotňajšieho tréningu obrovského slalomu v talianskom stredisku Pozza di Fassa roztrhla predný skrížený väz v pravom kolene a má rovnako po sezóne.

Veithovej kariérne úspechy


Dvojnásobná víťazka celkového poradia Svetového pohára Veithová (za slobodna Fenningerová) prežila najlepšie obdobie kariéry ešte pred rokom 2016. Okrem zlatej medaily v super G na ZOH 2014 sa stala aj trojnásobnou majsterkou sveta v troch rôznych disciplínach - alpskej kombinácii (2011), superobrovskom a obrovskom slalome (2015).

V októbri 2015 si pri páde na tréningu roztrhla vnútorný postranný väz a tiež predný skrížený väz kolena a nasledovala dlhá súťažná pauza. Vlani na zimnej olympiáde v Pjongčangu takmer obhájila svoj triumf v super G, lenže napokon ju senzačne o stotinku sekundy zdolala Češka Ester Ledecká.

Úvahy o konci kariéry


V tejto sezóne Svetového pohára sa Veithová postupnými krokmi vracala do niekdajšej topformy a pripísala si štyri umiestnenia v najlepšej desiatke výsledkového poradia.

Najvyššie bola šiesta v super G v Lake Louise, ale prípadného vyvrcholenia formy na majstrovstvách sveta v Aare sa už nedočkala. Rakúske médiá naznačili, že momentálne zranenie by mohlo pre Veithovú znamenať aj úvahy o konci kariéry.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Smola rakúskych zjazdárok pokračuje, vážne zranenie ukončilo sezónu pretekárke Veithovej © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.