Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  21,2 °C
Mimoriadne správy

Slovenský útočník sa stal dvojkou CHL Import Draftu, vybraný bol aj brankár Hlavaj

 Webnoviny  27. jún 2019  197  
Slovenský útočník sa stal dvojkou CHL Import Draftu, vybraný bol aj brankár Hlavaj

BRATISLAVA 27. júna (WebNoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Martin Chromiak sa stal dvojkou štvrtkového CHL Import Draftu, v ktorom si predstavitelia klubov z troch najprestížnejších zámorských juniorských súťaží (WHL, OHL, QMJHL) vyberajú hráčov mimo Severnej Ameriky.

Šestnásťročný krídelník trenčianskej Dukly putoval do tímu Kingston Frontenacs v Ontario Hockey League. Okrem neho si kanadsko-americké kluby vybrali aj ďalších šiestich slovenských hokejistov. Prvú priečku v drafte obsadil fínsky obranca Kasper Puutio.

Nezabránil prepadu "osemnástky"


Chromiak strávil uplynulú sezónu v drese trenčianskej Dukly, za ktorú najčastejšie nastupoval v juniorskej kategórii. "Vojakom" pomohol k zisku majstrovského titulu 46 bodmi (22+24) v 39 dueloch základnej časti, v play-off mal bilanciu 9+8 v 15 stretnutiach.

Ilavský rodák absolvoval štyri štarty aj v dorasteneckom tíme a dvakrát sa predstavil v A-mužstve. Šikovný pravák dal o sebe vedieť aj na medzinárodnej scéne. Za slovenskú "osemnástku" odohral počas sezóny 21 duelov so ziskom 22 bodov (10+12), na MS však nezabránil prepadu národného tímu do nižšej výkonnostnej kategórie. Na svetovom šampionáte strelil v siedmich zápasoch dva góly a na jeden prihral.

Čajkovič bol jednotkou


Druhým najvyššie draftovaným Slovákom bol brankár Samuel Hlavaj na 27. pozícii. Osemnásťročný odchovanec martinského hokeja sa predstavil v uplynulom ročníku na MS do 18 aj 20 rokov, na klubovej úrovni odchytal najviac duelov v americkej juniorskej lige USHL za Lincoln Stars. Urasteného gólmana si vybral klub Sherbrooke Phoenix z QMJHL.

V prvom kole prišli na rad ešte útočníci Oliver Okuliar (49., Lethbridge Hurricanes/WHL) s Oleksijom Mykluchom (54., Rouyn-Noranda Huskies/QMJHL) a obranca Samuel Kňažko (59., Vancouver Giants/WHL). V druhom zazneli ďalšie dve slovenské mená, priestor dostali útočníci Samuel Krajč (97., Calgary Hitmen/WHL) a Adrián Valigura (114., Rouyn-Noranda Huskies/QMJHL).

Vlani uspeli na CHL Import Drafte takisto siedmi slovenskí hokejisti. Maxim Čajkovič dokonca smeroval z prvého miesta do klubu Saint John Sea Dogs v QMJHL a minulý týždeň po ňom siahli zástupcovia Tampy Bay Lightning v drafte NHL. Okrem neho sa ocitli na zoznam draftovaných hráčov v CHL aj Oliver Okuliar, Andrej Kukuča, Marcel Dlugoš, Oliver Turan, Kristián Kováčik a Peter Melcher.

Viac k témam: CHL Central Hockey League, CHL Import Draft
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenský útočník sa stal dvojkou CHL Import Draftu, vybraný bol aj brankár Hlavaj © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.