Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slovenský stolnotenista Wang Jang je krok olympijskej miestenky, vo finále ho čaká Gionis

 Webnoviny  15. marec 2021  217  
Slovenský stolnotenista Wang Jang je krok olympijskej miestenky, vo finále ho čaká Gionis

15.3.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský reprezentant v stolnom tenise Wang Jang je už len jeden krok od zisku miestenky na OH v Tokiu. V katarskej Dauhe sa prebojoval už do finále 1. fázy kvalifikácie, v ktorom bude jeho súperom Grék Panagiotis Gionis.

Ak Wang Jang uspeje v utorkovom zápase, vybojuje si olympijskú miestenku. V 3. skupine sa slovenský reprezentant prebojoval do finále pondelkovými víťazstvami nad Španielom Jesusom Canterom 4:3 a Maďarom Ádámom Szudim 4:2. Ak Wang Jang v utorok neuspeje, dostane príležitosť v 2. fáze kvalifikácie.

O šancu získať olympijskú miestenku budú stolní tenisti bojovať aj po Dauhe na kontinentálnych kvalifikačných turnajoch, ten európsky sa uskutoční v druhej polovici apríla v Portugalsku. Možnosť dostať sa pod päť kruhov bude aj na základe svetového stolnotenisového rebríčka.

Už v nedeľu v prvej fáze kvalifikácie vypadli Barbora Balážová, Tatiana Kukuľková aj Ľubomír Pištej.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenský stolnotenista Wang Jang je krok olympijskej miestenky, vo finále ho čaká Gionis © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.