Piatok, 3. máj 2024
Oblačno  11,5 °C
Mimoriadne správy

Slovenský golfista Rory Sabbatini je na turnaji Sony Open zatiaľ na skvelom šiestom mieste

 Webnoviny  10. január 2020  269  
Slovenský golfista Rory Sabbatini je na turnaji Sony Open zatiaľ na skvelom šiestom mieste

10.1.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini figuruje spolu s ďalšími deviatimi hráčmi na výbornom 6. mieste po prvom kole turnaja Sony Open na na americkom Havaji, ktorý je súčasťou PGA Tour.

V prvom kole zahral dvakrát bogey


Rodák z juhoafrického Durbanu zvládol úvodných osemnásť jamiek na podujatí s dotáciou 6,6 milióna amerických dolárov s bilanciou dva údery pod par (68).

Lídrom podujatia so 144 účastníkmi je priebežne domáci Collin Morikawa (65) s piatimi údermi pod par.

Štyridsaťtriročný Sabbatini v prvom kole zahral dvakrát bogey, kompenzoval to však štyrmi birdie. Druhé kolo turnaja je na programe v piatok. Sabbatini je v hodnotení najvyššie umiestnený Európan.

V decembri vítazom turnaja QBE Shootout


Sabbatini sa v polovici decembra stal spolu s Američanom Kevinom Twayom víťazom turnaja dvojíc QBE Shootout.

Na podujatí s celkovou dotáciou 3,5 milióna amerických dolárov triumfovali s bilanciou 31 úderov pod par ihriska a náskokom dvoch rán pred najbližšími prenasledovateľmi - Jasonom Kokrakom a J. T. Postonom.

Juhoafrický rodák sa stal vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour. V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

Viac k témam: PGA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenský golfista Rory Sabbatini je na turnaji Sony Open zatiaľ na skvelom šiestom mieste © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.