Sobota, 27. júl 2024
Slnečno  28 °C
Mimoriadne správy

Slovenskú vlajku na olympiáde v Paríži ponesie strieborný Grigar aj najmladšia členka výpravy

 Webnoviny  Štvrtok, 15:16  52  
Slovenskú vlajku na olympiáde v Paríži ponesie strieborný Grigar aj najmladšia členka výpravy

25.7.2024 (SITA.sk) - Vlajkonosičmi slovenskej výpravy na OH 2024 v Paríži budú počas piatkového otváracieho ceremoniálu reprezentanti vo vodnom slalome Jakub Grigar a Zuzana Paňková. Kým 27-ročný Grigar pod Eiffelovkou absolvuje už svoje tretie olympijské hry, na 19-ročnú Paňkovú čaká premiéra pod piatimi kruhmi.

Informáciu o možnosti byť vlajkonosičmi výpravy sa dozvedeli v piatok ráno od vedúceho výpravy Romana Bučeka. S nomináciou súhlasili," informuje Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) na svojom webe. Piatkový oficiálny začiatok OH sa uskutoční v centre Paríža - na rieke Seina a na námestí Trocadero pred Eiffelovou vežou.

Paňková sa stane najmladšou slovenskou vlajkonosičkou v ére samostatnosti. V minulosti boli vlajkonosičmi na OH aj iné vodnoslalomárske ikony spod Tatier. V Aténach 2004 to bol Michal Martikán a o 17 rokov neskôr v japonskom Tokiu Matej Beňuš.

Viac k témam: OH 2024 v Paríži, vlajkonosiči
Zdroj: SITA.sk - Slovenskú vlajku na olympiáde v Paríži ponesie strieborný Grigar aj najmladšia členka výpravy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.