Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenskí strelci získali na majstrovstvách Európy osem medailí, Ernst je kontinentálnym šampiónom

 Webnoviny  19. august 2019  334  
Slovenskí strelci získali na majstrovstvách Európy osem medailí, Ernst je kontinentálnym šampiónom

19.8.2019 (Webnoviny.sk) - Tradičný medailový "výlov" predviedli slovenskí reprezentanti na vrcholnom tohtoročnom medzinárodnom podujatí. Z majstrovstiev Európy v maďarskej Sarlóspuszte sa vrátili s ôsmimi medailami.

Titul kontinentálneho šampióna získal iba Štefan Ernst, ktorý vyhral súťaž v perkusnom revolveri Mariette výkonom 97 bodov. Ernst pridal potom aj striebra za 2. miesta v perkusnom revolveri Remington/replika (178 b.) a perkusnej pištoli Kuchenreuter/replika (98.).

Štyri medaily pre slovenské družstvá


Štvrtý individuálny kov pridal Ladislav Košťál, ktorý bol druhý v knôtovej pištoli Tanzutsu/originál (66.). Štyrikrát sa Slováci postavili na stupne víťazov v súťažiach družstiev.

Druhé priečky si vystrieľali trojice Jurza, Szalai, Andrejková v disciplíne s názvom Pforzheim (3x Vetterli - perkusná puška postojačky, 293 b.), Jurza, Ernst, Karel vo Forsythe (3x Kuchenreuter/replika - perkusná pištoľ, 288), Jurza, Lenhard, Šramek v Enfielde (3x Lamarmora - perkusná vojenská puška postojačky, 281). Na bronzovom stupienku v disciplíne Adams (3x Colt - perkusný revolver, 271) skončilo trio Ernst, Nemec, Spiesz.

Ernst s piatimi medailami


Deviate pódiové umiestnenie pre slovenské farby pridala trojica Tesár, Baláž, Karel, ktorá mimo šampionátu v národnej disciplíne Trapper (3x Trapper, perkusná poľovnícka puška postojačky) obsadila 3. miesto.

Najúspešnejším členom slovenskej výpravy bol suverénne Štefan Ernst s piatimi medailami (1 - 3 - 1), troma individuálnymi (1 - 2 - 0) a dvoma tímovými (0 - 1 - 1). Trikrát - vždy ako súčasť úspešného družstva SR - sa na stupni ocitol Vladimír Jurza (0 - 3 - 0).

Viac k témam: Majstrovstvá Európy v streľbe z historických zbraní
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenskí strelci získali na majstrovstvách Európy osem medailí, Ernst je kontinentálnym šampiónom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.