Pondelok, 2. september 2024
Oblačno  21,8 °C
Mimoriadne správy

Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase Hlinka Gretzky Cupu zabodovali, duel so Švédskom sa rozhodoval v predĺžení

 Webnoviny   6. august 2024  133  
Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase Hlinka Gretzky Cupu zabodovali, duel so Švédskom sa rozhodoval v predĺžení

6.8.2024 (SITA.sk) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov vstúpili do prestížneho turnaja Hlinka Gretzky Cup v kanadskom Edmontone prehrou 3:4 po predĺžení s rovesníkmi zo Švédska. Zverenci trénera Martina Dendisa proti „trom korunkám“ zabodovali po prvý raz od roku 2021, keď sa im to podarilo na rovnakom podujatí.

Vyrovnanie v priebehu troch minút


Korčuliari spod Tatier prehrávali ešte v 52. minúte 1:3, no v priebehu necelých troch minút duel vyrovnali. O presné zásahy slovenského tímu sa postarali Tobias Tomík, Tomáš Tomaškovič a Timothy Kazda.

Od začiatku sa hral hokej na vysokej medzinárodnej úrovni, hore-dole. Oba tímy si na ľade nič nedarovali, a tak to aj vyzeralo, že to bol duel plný emócií. V druhej tretine sme si skomplikovali situáciu viacerými vylúčeniami, ale napriek jednému inkasovanému gólu v dvojnásobnom oslabení musím chlapcov pochváliť, ako zvládli hru v početnej nevýhode. Zároveň nás viackrát podržal brankár Michal Prádel, ktorý odchytal vynikajúci zápas. Do tretej tretiny sme vstupovali za stavu 1:3, ale povedali sme si, že chceme vyhrať a hráči ukázali, aký sú kolektív. Výborne sa zomkli v najťažších chvíľach a verili v obrat. Podarilo sa nám vyrovnať v závere na 3:3,“ zhodnotil pre web Hockeyslovakia tréner Dendis.

Šťastie na strane súpera


V predĺžení mali Slováci k dispozícii hru v početnej výhode, no nevyužili ju. V 64. minúte tak rozhodol o výhre Švédov útočník Filip Ekberg.

Mali sme aj šance na strelenie víťazného gólu, ale napokon bol v predĺžení šťastnejší súper. Chlapcom ďakujem za obetavý tímový výkon, opäť sme urobili krok vpred. Mrzí nás však, že sme duel nedotiahli do víťazného konca a musíme naďalej pracovať na tom, aby sme sa zlepšovali,“ uzavrel hodnotenie kouč Dendis.

V A-skupine sa stretli tiež domáci Kanaďania so Švajčiarmi. Javorové listy súpera deklasovali vysoko 10:0. V B-skupine dosiahli cenné víťazstvo českí reprezentanti, ktorí zdolali USA 2:1. V rovnakej skupine tiež Nemci zvíťazili nad Fínmi 2:1 po predĺžení. Najbližší duel odohrajú mladí Slováci v stredu 7. augusta o 3.30 h proti výberu domácej Kanady, s ktorou v príprave prehrali hladko 1:10.

Viac k témam: Hlinka Gretzky Cup, Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Zdroj: SITA.sk - Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase Hlinka Gretzky Cupu zabodovali, duel so Švédskom sa rozhodoval v predĺžení © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.