Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenskí hádzanári prehrali aj druhý tohtoročný prípravný zápas, podľahli Saudskej Arábii

 Webnoviny   6. január 2020  294  
Slovenskí hádzanári prehrali aj druhý tohtoročný prípravný zápas, podľahli Saudskej Arábii

6.1.2020 (Webnoviny.sk) - Hádzanári Slovenska po sobotňajšej prehre s Rakúskom 27:32 neuspeli ani v druhom januárovom medzištátnom prípravnom zápase, keď v rakúskom Wiener Neustadte podľahli reprezentácii Sauskej Arábie tesne 25:26 (10:12), hoci väčšinu pondelkového duelu boli vo vedení a rozhodujúci gól inkasovali v poslednej minúte.

Zverenci trénera Petra Kukučku sa budú môcť svojmu súperovi revanšovať v utorkovej odvete, ktorá sa bude hrať opäť vo Wiener Neustadte, tentoraz od 15.00 h.

Pre Slovákov tu bude generálka pred turnajom I. fázy kvalifikácie o postup na MS 2021 v Egypte, ktorý ich čaká v závere týždňa v Luxemburgu.

Medzištátny prípravný zápas v hádzanej mužov



  • Wiener Neustadt (Rak.) - pondelok


Slovensko - Saudská Arábia 25:26 (12:10)
Zostava a góly SR: T. Paul, Žernovič - D. Kalafut, Slaninka 5, Š. Macháč, J. Briatka 3, Mišových, M. Straňovský 2, T. Urban 8/1, Potisk 2, Ľ. Ďuriš 1, Kancel, Kováčech, Hlinka 3, Rábek, Rečičár, Prokop, P. Hruščák 1
pok. hody: 1/1 - 4/2, vylúčení: 8 - 2, rozhodovali: Spittalerová a Foriszová (obe Rak.)


Slováci tentoraz v zostave bez L. Urbana a Konečného sa v úvode zápasu striedali vo vedení a v 24. min sa im ako prvým v stretnutí podarilo odpútať na rozdiel dvoch gólov (9:7). Hráči Saudskej Arábie vzápätí vyrovnali, ale záver I. polčasu patril tímu SR.

Ten prišiel o dvojgólový náskok v úvode II. polčasu, keď súper v 37. min vyrovnal na 14:14. Kukučkovi zverenci potom opäť odskočili na dva góly, naposledy tak vyhrávali v 50. min 22:20.

Saudská Arábia troma gólmi otočila vývoj skóre, v 57. min išla do vedenia 25:23. Slováci ešte vyrovnali, ale posledné slovo patrilo ich ázijskému protivníkovi (25:26).

Hlas


Peter Kukučka (tréner SR): "S dnešným zápasom nie som absolútne spokojný. Až na dva hráčske výkony a výkon brankára Žernoviča v I. polčase to bolo z našej strany rozpačité. Ťažko môžeme pomýšľať na víťazstvo, keď zahodíme desať vyložených šancí. Zaslúžene sme prehrali, súper chcel viac vyhrať."



Viac k témam: prípravný zápas
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenskí hádzanári prehrali aj druhý tohtoročný prípravný zápas, podľahli Saudskej Arábii © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.