Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  15,5 °C
Mimoriadne správy

Slovenské florbalistky spoznali súperky na majstrovstvách sveta, čakajú ich aj veľké favoritky

 Webnoviny  14. február 2019  254  
Slovenské florbalistky spoznali súperky na majstrovstvách sveta, čakajú ich aj veľké favoritky

ITTIGEN 14. februára (WebNoviny.sk) - Vo štvrtok popoludní prebehlo vo švajčiarskom Ittigene neďaleko Bernu, žrebovanie základných skupín majstrovstiev sveta žien vo florbale, ktoré sa od 7. do 15. decembra uskutočnia v Neuchateli. Slovenské dievčatá sa v B-skupine stretnú s majsterkami sveta Švédkami, Českom a Lotyšskom.

Za účasti zástupcov Medzinárodnej florbalovej federácie IFF, domácej Švajčiarskej florbalovej asociácie a hlavného trénera švajčiarskeho národného tímu Rolfa Kerna sa ako prvé do C-skupiny dostalo Japonsko. Ako prvý sa uskutočnil žreb skupín z nižších výkonnostných košov a neskôr prišlo na rad žrebovanie skupín A a B. Slovensko bolo po prvý raz v histórii na základe svetového rebríčka a dosiahnutých výsledkov (5. miesto na MS 2017 v Bratislave) zaradené do druhého výkonnostného koša, čo znamená, že po prvý raz si zahrá na MS hneď so súpermi zo svetovej štvorky.

"Nemáme práve najľahšiu skupinu a všetci naši súperi sú veľmi náročnými protivníkmi. Lotyšky sú najťažšími súperkami z nášho koša, ktoré sme mohli dostať. Určite si ale na ne veríme a budeme ich chcieť zdolať,“ povedal na úvod hlavný kouč slovenskej reprezentácie žien Michal Jedlička a k prestížnemu súboju s Českom dodal: "Prial som si do skupiny Švajčiarky, na ktoré bude v domácom prostredí veľký tlak a s Češkami by som si radšej zahral v semifinále. Je to však lepšie zahrať si spolu v skupine než proti Fínsku. Česká reprezentácia je zhruba na rovnakej úrovni ako Švajčiarsko. Proti Švédkam si chceme schuti zahrať a trochu ušetriť sily na ďalšie zápasy. Určite sa s nimi nebudeme naháňať, pretože všetci dobre vieme, že Švédsko je herne úplne inde než zvyšné krajiny.“ Informácie pochádzajú z tlačovej správy Slovenského zväzu florbalu.

MS žien vo florbale



  • Zloženie základných skupín (Neuchatel - Švajčiarsko)


A-skupina:
Fínsko, Nemecko, Poľsko Švajčiarsko

B-skupina:
Česko, Lotyšsko, SLOVENSKO, Švédsko

C-skupina:
Dánsko, Estónsko, Nórsko, Japonsko

D-skupina:
Austrália, Singapur, Thajsko, USA



Viac k témam: Majstrovstvá sveta vo florbale žien
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenské florbalistky spoznali súperky na majstrovstvách sveta, čakajú ich aj veľké favoritky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.