Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  16 °C
Mimoriadne správy

Slovenská K4 v zložení Baláž, Fraňa, Jakubík a Linka získala striebro na európskom šampionáte

 Webnoviny   9. jún 2018  305  
Slovenská K4 v zložení Baláž, Fraňa, Jakubík a Linka získala striebro na európskom šampionáte

BELEHRAD 9. júna (WebNoviny.sk) - Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Milan Fraňa, Gábor Jakubík, Tibor Linka vybojoval striebornú medailu na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v srbskom Belehrade.

Slováci v sobotu napoludnie nestačili iba na víťaznú posádku Bieloruska, za ktorou zaostali o 650 tisícin sekundy. Bronz si vybojovali obhajcovia titulu Španieli.

Odporúčame:
Aktualizované: Slovenské štvorkajaky sa dostali do A-finále na ME v Belehrade, o medailu zabojuje aj dvojkajak

Štvorkajak vybojoval prvú medailu pre Slovensko na ME 2018 v Belehrade, keďže dvojkajak Peter Gelle, Adam Botek skončil predtým v A-finále na 1000 m tesne štvrtý.

Elitný slovenský štvorkajak Erik Vlček, Csaba Zalka, Juraj Tarr a Tibor Linka sa predstaví v A-finále v K4 500 m v nedeľu od 10.35 h.

Majstrovstvá Európy v rýchlostnej kanoistike



  • Belehrad


K4 - A-finále (1000 m): 1. Bielorusko (Kiril Nikitin, Vitalij Belko, Iľja Fedorenko, Roman Petrušenko) 2:02:48,841, 2. Slovensko (Samuel Baláž, Gábor Jakubík, Milan Fraňa, Tibor Linka) 2:49,491, 3. Španielsko (Javier Hernanz, Aitor Gorrotxategi, Pelayo Roza, Ruben Millan) 2:49,701



Viac k témam: Gábor Jakubík, majstrovstvá Európy v rýchlostnej kanoistike, Milan Fraňa, rýchlostná kanoistika, Samuel Baláž, Tibor Linka
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenská K4 v zložení Baláž, Fraňa, Jakubík a Linka získala striebro na európskom šampionáte © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.